İşte Basının Gücü! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İşte Basının Gücü!


 

DSİ; imar planlarının gecikmesine kurumun neden olduğu yönündeki haberlerin ardından yatırım maliyetlerinin bir bölümünün hesaplamasını tamamlayıp Büyükşehir’e gönderdi. Ancak buna rağmen Kocamaz, yine basını eleştirdi; “Her ne kadar gazeteler ‘şer’ yazdıysa da bize ‘hayır’ olarak geri döndü” dedi.

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, geçen Pazartesi günü yapılan Meclis toplantısının ilk oturumunda, 1/5000’lik nazım imar planlarının neden geciktiğiyle ilgili Meclis üyelerinin soru ve eleştirilerine yanıt vermişti. Bazı kamu kurumlarından yazı alamadıklarını belirten Kocamaz, özellikle de Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü’nü adres göstermişti. Zira Kocamaz, geçen Mecliste yaptığı konuşmada, “DSİ, ‘Ben buraya bu kadar yatırım yaptım. Buradaki deplaser masraflarının tamamını siz kabul edeceksiniz’ diyor. Bu sorunu aşmak için tarlası, arsaya dönen insanlara rücu edelim’ dedik. Böyle bir taahhüt de verdik. DSİ’nin önümüzü açması lazım. Ama anlaşılmayan bir bürokrat mantığıyla, ‘deplase yapılacak yerlerin fiyatlarının da belirlenmesi gerekir’ diyor. Kim belirleyecek, kendileri... Ne zaman belirlenecek? Çok büyük zaman alır. Bizim beklemeye zamanımız yok ki!” diyerek dert yanmıştı.

DSİ HAREKETE GEÇTİ, MALİYETLERİN BİR BÖLÜMÜ HESAPLANDI

Başkan Kocamaz’ın Meclis toplantısında dile getirdiği bu eleştirisinin, yerel gazeteler ile haber ajanslarında yer alması üzerine DSİ yetkilileri harekete geçti ve kurumun yaptığı yatırım maliyetlerinin bir bölümünü hesaplayıp Büyükşehir’e gönderdi. Böylelikle, 1/5000’lik planların gecikmesine yol açan gerekçelerden biri olan DSİ’nin maliyetlerinin bir bölümü 5 gün içinde çözülmüş oldu. Fakat Kocamaz, konuyu sayfalarına taşıyan ve DSİ’den kaynaklı yatırım maliyetleri sorununun sadece birkaç gün içinde çözülmesine aracılık eden yerel basını ve basının gücünü takdir etmek yerine eleştirmeyi tercih etti.

‘ŞER’ OLSUN DİYE YAZDILAR AMA HAYIR’A VESİLE OLDULAR

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Cuma günü gerçekleşen Haziran ayı 2’inci birleşiminin bitiminde Meclise hitap eden Başkan Kocamaz, bu gelişmeyle ilgili şöyle konuştu: “Geçen meclis toplantısında, özellikle imar planlarıyla ilgili sorular üzerine yaşadığımız bazı hadiseleri anlatmış ve Meclisten de destek istemiştim. DSİ Bölge Müdürü’nün aslında iyi niyetli yaklaştığını ama bir şekilde yazının geciktiğini söylemiştim. Tabi burada Meclisin insicamını ya da işte bizim diyaloglarımızın kesilmesini bekleyenler, bunu manşet yaptılar. İşte, ‘Kocamaz’dan devlete salvo’, işte ‘Kocamaz şöyle dedi, böyle dedi, DSİ’ye savaş açtı’ filan… Ha ben bu arkadaşları hiçbir zaman ciddiye almıyorum. Çünkü buradaki en basit konuşmayı, sanki kavga gibi dışarıya yansıtıyorlar. Böyle bir şey olmadığını herkes biliyor. Zaten televizyon da bunu naklen veriyor. Ama bu arkadaşlar, ısrarla meclisin insicamını bozmaya, Mersin’de huzuru kaçırmaya, arkadaşları birbirine düşürmeye, bizim sanki Ankara ile bir kavga içerisinde olduğumuzu yaymaya çalışıyorlar.”

DSİ’DEN HABER GELDİ…

Yerel basına ve gazetecilere yönelik eleştirisini, “Bunları biz burada konuşmayacaksak nerede konuşacağız? Burası milletin Meclisi” diyerek sürdüren Kocamaz, “Herkes millet adına burada bulunuyor. Dolayısıyla burada tartışabiliriz ama en doğru kararı yine hep birlikte vereceğiz. Nitekim onu bir ‘şer’ gibi anlatanlar, farkında olmadan bu işi ‘hayır’a da dönüştürdüler. DSİ, bu işin rakamlarının ortaya çıkması için ısrar ediyordu. En son rakamlar da ortaya çıktı. Zaten biz ana kanallara hiçbir şey demiyoruz. Onları bozarsak, mecburen yapacağız. Ana kanallara bağlanan ufak tefek yapılacak işlerdi bunlar zaten. Ve neticede DSİ’den bir haber geldi” diye konuştu. Bu sırada söz alan bir daire müdürü, DSİ’nin 28 bin liralık bir maliyeti belirleyip whatsapp üzerinden belediyeye gönderdiğini, daha sonra ortaya çıkacak diğer maliyetler için de belediyenin kurum ile ek protokol imzalayacağını ifade etti.

BASINA İMALI TEŞEKKÜR…

Bu bilgilendirmeden sonra sözlerine devam eden Kocamaz, “Toplam 28 bin liralık bir hesap için orada birileri bir şehrin önünü kesmeye çalışıyor. Yani yukarıdaki müdürlerin, bu işle ilgilenen etkili kişilerin haberi bile yok. 28 bin lira için bu işi savsaklamaya çalışıyorlar. Bunları ben şikâyet ediyorum. Yine de şikâyet edeceğim. Kimse bu kentin önünü kesmeye çalışmasın! Neticede tüm siyasi partilerimiz Mersin’e bir şeyler yapılmasını istiyor. İstihdam ile ilgili problemlerin önünü bir an evvel açmak istiyor. Trafikle ilgili problemlerin önünü açmak istiyor. Burada her gün sabahtan akşama kadar iş için insanlar geliyor. Ama bakın, bir yerde tıkanan olay, bir kentin komple önünü kesiyor. Onun için hiçbir parti ayırımı yapmadan söylüyorum. Alacağımız kararlar hep birlikte olacak ve bu kent için olacak. Kimse de bu hizmetleri sırtına alıp götürmeyecek. Ama yine de bunu şer gibi anlatan basın mensuplarına ben teşekkür ediyorum. Bir ‘hayır’a vesile oldular” şeklinde konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA