Mersinli çocuklar, ÇYDD’nin yarışmasında ikincilik ödülü aldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersinli çocuklar, ÇYDD’nin yarışmasında ikincilik ödülü aldı


 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Merkezi tarafından Türkiye genelinde Türkan Saylan’ın ‘Güneş Umuttan Şimdi Doğar’ kitabından esinlenerek düzenlenen ‘Umut’ konulu öykü ve resim yarışmasında ikincilik ödülünü Mersinli çocuklar kazandı.

ÇYDD’nin düzenlediği yarışmaya öykü dalında katılan ÇYDD Mersin Şubesi Çocuk Kulübü öğrencilerinden ikiz kardeşler Zübeydenur Karabayrak ve Sema Nur Karabayrak ile resim dalında katılan Bahçeşehir Koleji 4. Sınıf öğrencisi Damla Kölmük, kendi kategorilerinde ikincilik ödülü aldılar.

Yarışmada ödül kazanan çocukların ödülleri ÇYDD Mersin Şubesinde düzenlenen törenle verildi. Törende konuşan ÇYDD Mersin Şubesi Başkanı Maryet Tanlı, derneğin 1989 yılında Türkan Saylan önderliğinde bir grup aydın tarafından İstanbul’da kurulduğunu anımsatarak, “Amacımız, Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek, yaygınlaştırmak ve onun yolunda ilerlemektir. Hepimiz biliyoruz ki, çağdaş bir topluma ulaşmanın yolu ancak çağdaş bir eğitimden geçer. Bu nedenle eğitime çok önem veriyoruz. Kurucumuz Türkan Saylan, öncelikle kız çocuklarının okumasına çok önem vermiş ve pozitif ayrımcılık yapmıştır, çünkü kız çocuklarının okumaları toplumun şekillenmesinde çok önemli bir unsurdur. Bugünün çağdaş kız çocukları yarının çağdaş anneleri olacak, çağdaş çocuklar yetiştirerek toplumu ileriye taşıyacaklardır” dedi.

ÇYDD’nin sadece burs veren bir dernek olmadığını belirten Tanlı, “Eğitime, bilime, sanata da çok önem veriyoruz. Bu nedenle bu yıl da genel merkezimiz Türkiye genelinde Türkan Saylan’ın ‘Güneş Umuttan Şimdi Doğar’ kitabından esinlenerek ‘Umut’ konulu öykü ve resim yarışması düzenlemiştir. Her iki dalda da 2’ncilik ödülünü Mersin’den çocuklarımız kazanmıştır. Öykü dalında 2’ncilik ödülü kazanan Çocuk Kulübümüzün öğrencilerinden ikizlerimiz Zübeydenur Karabayrak ve Sema Nur Karabayrak ile resim dalında 2’ncilik ödülü kazanan Bahçeşehir Koleji 4. Sınıf öğrencisi Damla Kölmük’ü ve başarılarında emeği geçen ailelerini, öğretmenlerini yürekten kutluyorum” diye konuştu.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA