Akdeniz Kadın Emeği Pazarı yıkılıyor mu? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akdeniz Kadın Emeği Pazarı yıkılıyor mu?


 

Akdeniz Belediyesi tarafından, Kuvva-i Milliye Parkı içinde kurulan Kadın Emeği Pazarı için yeni yönetim tarafından yıkım kararı alındığı, yıkımın Ramazan Bayramı’ndan sonra yapılacağı iddia edildi.

Mehmet Nabi Batuk

Akdeniz Belediyesi Kadın Emeğini Değerlendirme Pazarı, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nce 9 Aralık 2016 tarihinde, kadınların el emeği ve göz nuru ürünlerini satarak geçimlerini sağlamalarına destek amacıyla Kuvva-i Milliye Parkı içinde açılmıştı. Şu anda pazarda 25 kadın, el emeği ve göz nuru ürünlerini ve evlerinde pişirip getirdikleri yöresel yemeklerini satarak ailelerinin geçimine katkıda bulunuyor.

Ancak bugünlerde pazarın yıkılacağı yönünde iddialar ortalıkta söz konusu. Belediye zabıta ekiplerinin, yıkım kararı çıkan pazarda stant açan kadınlardan en kısa sürede yapıyı boşaltılmalarını talep ettiği, ancak kadınların tepkisi üzerine geri adım atan yönetimin, yıkımı Ramazan Bayramı’ndan sonraki bir tarihe ertelediği öne sürüldü.

“BİZ BURADA EKMEĞİMİZİN PEŞİNDEYİZ”

Kadın Emeğini Değerlendirme Pazarının yıkılacağı iddialarına tepki gösteren ve pazarda el emeği ürünleri ve yöresel yemekler satarak geçimini sağlayan, 5 çocuk annesi Maşallah Nas, Pazar’ın açılışının daha yeni yapıldığını hatırlatarak, “Burası açılalı daha 5 ay olmasına rağmen bize yıkım kararı geldi. Zabıta ekipleri bu pazarın yıkılıp kapanacağını söylediler. ‘Neden?’ diye sorduğumuzda da bize, yapının plansız ve projede eksikliklerin bulunduğu için yıkılacağını söylediler. Bildiğimiz kadarıyla burası, Akdeniz Belediyesi tarafından planlı ve projeli bir şekilde yapılmıştı. Daha sonra ise park alanında olduğu için yıkılacağını söylediler. Bazı lokantacıların bizi şikâyet ettiği de söylendi. Eğer caddedeki esnaflar bizi şikâyet ettiyse onları ayıplıyorum. Çünkü bizler de tıpkı onlar gibi ekmeğimizin peşindeyiz” diye konuştu.

“RAMAZAN AYI BİTENE KADAR SÜRE VERDİLER”

Pazarın kapatılacağı haberleri üzerine müşterilerinin de kendilerine destek verdiğini kaydeden Nas, “Çevremizdeki işyerlerinde, bankalarda, gökdelen binasında çalışan müşterilerimiz de pazarın kapatılacağına çok üzüldü. Sürekli bize destek vermeye hazır olduklarını söylüyorlar. Bir imza kampanyası başlatmamızı istiyorlar” dedi. Kadın Emeğini Değerlendirme Pazarı’nda, 25 kadının çalıştığını kaydeden Maşallah Nas, şöyle konuştu: “Arkadaşlarımızın hepsi, akşama kadar gelip de bu sıcağın altında oturup çalışan insanlar. Bu insanları mağdur etmek Akdeniz Belediyesi’ne yakışmaz. Biz bu pazarın açık kalmasını istiyoruz. Sonra bize başka bir yer vereceklerini söylediler. Açılalı 5 ay oldu, şimdi ise kapanacağı haberini verdiler. Hepimiz çok üzgünüz. Bize Ramazan Bayramı bitene kadar süre verdiler. Kadın arkadaşlarımızla şimdi durum değerlendirmesi yapıyoruz. Eğer pazarımızı kapatmak isterlerse yasal yollara başvuracağız. Pazarımız için elimizden ne geliyorsa onu yapacağız.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA