Garnizon’dan anlamlı iftar | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Garnizon’dan anlamlı iftar


 

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar programı düzenledi.

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız ve Eşi Nurhan Yıldız’ın ev sahipliğinde, Mersin Orduevi’nde düzenlenen iftar programına; Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, il protokolü, sivil toplum kuruluş temsilcileri, askeri, adli ve mülki erkan ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ve İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun tarafından yemek duasının okunmasıyla devam eden iftar programında günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Tuğamiral Yıldız sözlerine, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak dün olduğu gibi, bugün de vatanın bölünmez bütünlüğü; Milli birlik ve beraberliğimizin muhafazası için verilen her türlü görevi layığıyla yerine getirme gayret ve çabası içerisinde olduklarını ifade ederek başladı.

Anadolu topraklarının, atalarının aziz kanlarıyla yoğrulduğunu belirterek konuşmasını sürdüren Yıldız, bu nedenle vatana sahip çıkmak gerektiğini belirterek; “Siz gazilerimiz ve aziz şehitlerimiz olmasaydı ve vatan savunması uğruna mücadele edilmeseydi, belki de bu topraklarda bir esaret hayatı sürülüyor olacaktı. Vatanı uğruna mücadele ederken canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilik şerefine erişen kahramanlarımızı ise saygıyla anıyorum.” ifadeleriyle konuşmasını noktaladı.

Her fırsatta şehit aileleri ve gazilerle birlikte büyük bir aile olduklarını ve bu cennet vatanda huzur içerisinde yaşamayı onlara borçlu olunduğunu ifade eden Vali Çakacak, eşi Kevser Çakacak ile birlikte program süresince şehit aileleri ve gazilerle bol bol sohbet ederek, şehit çocuklarıyla yakından ilgilendi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA