Mersin Üniversitesi’nde orman kıyımı iddiası | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin Üniversitesi’nde orman kıyımı iddiası


 

İçel Soroptimist Kulübü Çiftlikköy Hatıra Ormanı’nın, kamuoyunun ve kulübün haberi olmaksızın kesildiği iddia edildi. Üniversite yönetimi ise ilgili kurumlar ile gerekli yazışmaları yaptığını savundu.

İçel Soroptimist Kulübü’nün Mersin Çevre Orman Müdürlüğü ile yaptığı protokol çerçevesinde 2007 yılında Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Yerleşkesi’nde kurduğu 2000 ağaçlık İçel Sorptimist Kulübü Hatıra Ormanı, yine Mersin Üniversitesince kesilerek yerine bir bina inşaasının başladığı tespit edildi.

Kulüp üyelerinin, Dünya Çevre Günü nedeniyle Hatıra Ormanı’nı ziyaret etmek istemesiyle açığa çıkan orman katliamı  karşısında üzüntülerini bildiren İçel Soroptimist Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Sevinç Şanlı yaptığı açıklamada; “İçel Soroptimist Kulübü Hatıra Ormanı, 2007 yılında Mersin Üniversitesi’nin yer göstermesi ve Mersin Çevre ve Orman Müdürlüğü ile yapılan bir protokol doğrultusunda 2000 ağaç  dikilerek tesis edilmişti. Anılan protokol ile oluşturulan Orman, 10 yıllık kesintisiz bir mücadele, sürekli bakım ve kuruyan ağaçların yerine yenilerini dikilmesiyle var edildi. Böylece bakımını yapılmış, Mersinlilerle birlikte koruyup yaşatmayı başarmıştık. Fakat ormanımızın bilim ve sanat yuvası olarak değerlendirdiğimiz bir kurum tarafından yok edildiğini üzülerek öğrenmiş bulunuyorum. Yıllardır Mersin’in çevre sorunlarına hiçbir karşılık beklemeden sahip çıktığımız gibi en önemli odak noktamızdan biri de çevre olmuştur. Bu bize gerçekten çok ağır gelmiştir. 47 yıldır şehrimiz için yaptığımız  her türlü hizmeti ve yüzlerce insanın emek ve alın terini yok sayanları kınadığımızı bildirmek isterim . Bu gerçekten çok acı, böylesine değerli bir ormanın yok edilmesinin derin acısını tüm Mersinlilerle paylaşıyorum” dedi.

“AĞAÇLARI KESMEDİK, TAŞIYORUZ”

Üniversite yönetimi ise konuyla ilglii yaptığı yazılı açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu. “Çiftlikköy Kampüsünde inşası devam eden Eğitim Fakültesi binası ile ilgili olarak İçel Soroptimist Kulübü tarafından yayımlanan basın bildirisinde İçel Soroptimist Kulübü Hatıra Ormanının yok edilmesine yönelik iddialarla ilgili olarak kurumumuz tarafından bir açıklama yapması zorunlu hale gelmiştir.

Üniversitemizin master planında asıl yerinin ormanlık alanla çakışması nedeniyle Eğitim Fakültesi binasın yerinde değişiklik yapılmıştır. Hatıra ormanının başlangıç kısmının yola yakın olması ve tabela konulması, inşaatın ormanlık alana inşa edildiği izlenimi yaratmasına neden olmuştur.

Eğitim Fakültesi inşası projesine başlamadan önce Orman Bölge Müdürlüğü’nün amenajman birimleriyle resmi yazışmalar yapılmış olup, ilgili kurum tarafından görevlendirilen uzman kişiler gözetiminde ve ilgili kurum tarafından kısmi fidan transferleri yapılmıştır. Yapılan transferler, koruluk alana minimum etki edecek şekilde gerçekleştirilmiştir.

Kampüs alanında yapılan inşaat ve yol çalışmaları hassasiyetle devam etmekte olup, ağaçlı bölgelerde kesim değil taşıma işlemi yapılmaktadır” denildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA