| Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 


 

3.Mersin Onur Haftası-Yürüyüşü İslamcı-gerici gruplar tarafından hedef gösterilirken, Onur Haftası etkinliklerinin bir kısmının yapılacağı The Monard Hotel son anda “toplum değer yargıları” diyerek organizasyonu iptal ettiğini duyurdu. Organizasyon komitesi suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

GİZEM EKİCİ

Mersin Onur Yürüyüşü, gerici gazeteler tarafından hedef gösterildi. Ardından Ensar Vakfı, Türkiye Gençlik Vakfı, İHH ve AGD gibi kurumların etkinliğin yapılacağı mekanları hedef alan toplu mesajları üyelerine gönderdiği tespit edildi.

Mersin 7 Renk LGBTİ “Kimsenin LGBTİ+ bireyleri ne tehdit etmeye, ne de onurlarına dil uzatmaya hakkı olamaz” diyerek suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Konuyla ilgili Eğitim-Sen binasında bir basın açıklaması yapan grup, şu mesajı verdi; “3. Mersin Onur Haftası öncesinde gerici-faşist gruplar yaptıkları çağrılar ile bizi “onursuz, ahlaksız” ilan ederek yapılacak söylüyoruz. Kimsenin LGBTİ+ bireyleri ne tehdit etmeye, ne de onurlarına dil uzatmaya hakkı olamaz.

Onur Haftası’na ve LGBTİ+’lara yönelik tehdit ve saldırı çağrıları, insan haklarının temel ilkelerini çiğneyerek ifade ve örgütlenme özgürlüğümüzü ihlali ediyor. Gerçekleştirilen hakaretlerle açıkça nefret ve ayrımcılık suçu işlenmektedir. Bu tehditler karşısında yetkililere düşen biz LGBTİ+ bireyler için adaleti ve güvenliği sağlamaktır.

İnsan haklarına saygılı tutum alarak, barışçıl ve güven içinde bir Onur Haftası’nı gerçekleştirmemizi sağlaması gerekmektedir.

Hatırlatmak isteriz ki, bize yapılan tüm haksızlıklar, baskılar ve nefret söylemleri onurumuzu savunmaktan alıkoymayacaktır. Biz bugüne kadar olduğu gibi hep var olacak, varoluşumuzu hep haykıracak ve varoluşumuzdan hep onur duyacağız.

Yapılan tehditlere ve nefret söylemlerine karşı hakkımızı savunacağız ve gerekli hukuki süreci başlatacağız.

Yapacağımız suç duyurusunun ardından 5 Haziran Pazartesi günü Mersin Eğitim Sen şubesinde saat 12.00’da konuyla ilgili basın toplantısı gerçekleştireceğiz. Tüm insan hakları savunucularını dayanışmaya bekliyoruz.

Şehirlerin kuytularında değil her yerindeyiz; alışın, buradayız!”

MERSİN’DE OTELDEN ONUR HAFTASI’NA AYRIMCILIK!

Öte yandan homofobik ve transfobik grupların tehdit ettiği Onur Haftası etkinliklerinin bir kısmına ev sahipliği yapacak The Monard Hotel de son anda bir açıklama yaptı ve “Uzun zaman önce rezervasyonu yapılan bir organizasyonu iptal ettiğini” duyurdu.

Otel yönetimi iptal kararını açıkladığı sosyal medya gönderisinde, “Bizim için toplumumuzun değer yargıları her zaman öncelikli olup, Milletimizin görüşleri her şeyden önemlidir” ifadelerini kullanarak ayrımcılık yaptı.

Homofobi ve transfobi karşıtlarının yaşanan ayrımcılığa tepki göstermesinin ardından otelin Facebook hesabına erişim sağlanamazken, ayrımcı açıklama Twitter hesabında duruyor.

Konuya ilişkin KaosGL.org’a bilgi veren Mersin Onur Haftası Komisyonu ve Mersin 7 Renk LGBTİ Dayanışma Derneği’nden Gizem Derin, tehditlerin ardından otelle iletişimde olduklarını ancak kendilerine hiçbir iptal kararı bildirilmeden sosyal medyadan açıklama yapıldığını söyledi: “Bize hiçbir bilgi verilmeden sosyal medyadan açıklama yapan otel son anda aldığı bu kararla ayrımcılığa ortak olmuştur. Onur Haftası’na yönelik tehditlerde olduğu gibi bu yaşanan ayrımcılığa ilişkin de hukuki süreci başlatacağız.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA