Akkuyu’da inşaat hazırlığı var! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akkuyu’da inşaat hazırlığı var!


 

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu’nun (Rosatom) internet sitesi üzerinden yaptığı duyuruya göre, Rusya’nın katılımıyla inşa edilmesi planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesinin temeli için kazı çalışmalarına, Temmuz ayında başlanacak.

Rosatom'dan yapılan açıklamada, Akkuyu'nun temeli için kazı çalışmalarına temmuz ayında başlanacağı belirtildi. Açıklamada projenin ilk aşamasındaki birinci ve ikinci enerji bloğu için yapılacak temel çukurlarının ve beton yastıklarının inşasının 2019'a kadar tamamlanmasının planlandığı da ifade edildi.

Daha önce Akkuyu NGS projesinin temelinin betonunun dökülmesine 2018'de başlanacağı açıklanmıştı.

Akkuyu nükleer güç santraliyle ilgili işbirliği anlaşması, Türkiye ve Rusya hükümetleri arasında 2010 yılında imzalanmıştı. Santral için hazırlanan ÇED raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 1 Aralık 2014'te onaylandı.

Akkuyu NGS projesi, Rus yapımı reaktörlerin bulunacağı, her biri 1200 MW kapasitesine sahip 4 enerji blokunun yapımını öngörüyor. Rusya'nın projeye yapacağı yatırım yaklaşık 22 milyar dolar.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA