Sorumsuzluk zirvede!.. | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sorumsuzluk zirvede!..


 

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin eski binasının hırsızlar ve hurdacılar tarafından yağmalanmasının ardından, söz konusu binanın halen üniversite yönetiminin sorumluluğunda olduğu ortaya çıktı.

İl Sağlık Müdürü Aytekin Kemik, “Binanın sorumluluğu bizde olmadığı için görevlendirme yapamıyoruz” dedi. Öte yandan konuyla ilgili bilgi almak üzere aradığımız Mersin Üniversitesi yetkilileri bilgi vermekten kaçındı!

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve birçok hayırsever vatandaşın bağışları ile çok zor şartlarda yapılan, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi eski hastane binasının, hurdacılar ve hırsızlar tarafından yağmalanmasının ardından, hastane arazisinin hala Mersin Üniversitesi sorumluluğunda olduğu ortaya çıktı.

Ancak tahsis işlemleri sona ermeden Mersin Üniversitesi yönetiminin binanın güvenlik görevlilerini neden geri çektiği ise merak konusu oldu.

BİNA İKİ KURUMA TAHSİS EDİLECEK

Sonuç olarak binanın halen Mersin Üniversitesi sorumluluğunda olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik, eski fakülte binasının Mersin Üniversitesi ile Halk Sağlığı İl Müdürlüğü arasında bölüneceğini ve bu konudaki tahsis işlemlerinin sürdüğünü söyledi. Kemik, “Binanın hiçbir tarafı şu anda bize ait değil. Bina Milli Emlak’a ait. Kullanım hakkı da 25 yıllığına Mersin Üniversitesi’ne verildi. Üniversite, yeni hastane yapılınca fakülteyi oradan taşıdı. Bunun üzerine Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, ‘Orayı bize verin’ dedi. Milli Emlak’taki tahsis, üniversiteye ait göründüğü için tahsis işlemleri başladı. Biz burayı isteyince de üniversitede oradaki parselin arka kısmını kendine istedi. Onu isteyince Milli Emlak, ‘Parseli ikiye bölüyorum. Burayı üniversiteye, öbür tarafı da Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’ne vereyim mi’ diye Bakanlığa sordu. Bakanlık da tabi henüz cevap vermedi” diye konuştu.

“DEFTERDARLIK ANKARA’YA SORDU, BİZ DE YANIT BEKLİYORUZ”

Kendilerine ulaşan resmi hiçbir tahsis yazısı olmadığını da hatırlatan Dr. Kemik, işlemler tamamlanmadan binaya kendilerinin görevlendirme yapamadıklarını söyledi. “Binanın bizim olduğuna dair hiçbir yazı gelmedi” diyen Aytekin Kemik, “Biz istedik ama tahsis halen üniversitenin üzerine görünüyor. Hiçbir tarafı bizim değil. Bize tahsis edilirse biz bakacağız. Üniversite de güvenlik görevlilerini çekmiş. Bu nedenle orada bir takım sıkıntılar yaşanıyor. Defterdarlık bu binanın durumunu yazıyla Ankara’ya sordu. Sanırım ya Ankara henüz cevap vermedi ya da Defterdarlık bize hiç dönmedi. Orayı korumak için görevlendirme yapmamız lazım ama bizim olmadığı için biz görevlendirme yapamayız. Çünkü daha müdürlüğümüze tahsis edilmiş bir yer yok. Bizim şu anda sadece tahsisle ilgili talebimiz var ve yanıt bekliyoruz” şeklinde konuştu.

ÜNİVESİTEDEN ÇIT YOK!

Öte yandan Mersin Üniversitesi yetkilileri ile iki gün boyunca yaptığımız görüşmelerde konuyla ilgili olarak herhangi bir bilgiye ulaşamadık. Başta Mersin Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı olmak üzere Mersin Üniversitesi Genel Sekreterliği çalışanları ile yaptığımız görüşmelerde söz konusu birimlerin binayla ilgili bilgilerinin olmadığı belirtilirken bilgi talebimize ilişkin ise hiçbir yanıt verilmedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA