Güney Afrika ile Mersin ticari işbirliği için anlaştı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Güney Afrika ile Mersin ticari işbirliği için anlaştı


 

Mersin yine bir ilke imza attı; Güney Afrika ile ticareti geliştirmek adına iş birliği protokolü imzalandı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Güney Afrika Cumhuriyeti Büyükelçiliği arasında karşılıklı ticareti geliştirmek adına işbirliği protokolü imzalandı. Büyükelçilik olarak ilk kez bir oda ile protokol imzaladıklarını belirten Büyükelçi Malefane, rakamların daha yukarılara taşınmasında bu protokolün önemli rol oynayacağına inandığını söyledi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ve Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane arasında karşılıklı işbirliği protokolü imzalandı. İmza törenine Güney Afrika Fahri Konsolosu Numan Olcar’ın yanı sıra MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Maya ve MTSO Meclis Üyesi Nedim İkanç da katıldı.

İmza töreni öncesinde kısa bir konuşma yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, yakın dostlukların, ticari ilişkileri geliştirilerek taçlandırılması gerektiğine dikkat çekti. Bunun ise bugünden yarına kısa zamanda olmasının mümkün olamayacağını kaydeden Aşut, “Ancak her iki tarafta da bu niyetin var olması sevindirici. Bu niyet olduğu sürece hedeflere kısa sürede ulaşılacağına inanıyorum” diye konuştu.

Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane ise; “Yapmamız gereken çok şey olduğunu biliyoruz. Karşılıklı ticaretimizin artması adına gerek Mersin Ticaret ve Sanayi Odasına gerekse bize büyük görevler düşüyor. Şunu söyleyebilirim ki bir Oda ile ilk resmi anlaşmamızı yapıyoruz. Gerçekliğine inanmadığımız sürece bu yöndeki anlaşmaları imzalamıyoruz. Ama Mersin’e güveniyoruz” dedi.

Her iki tarafın da taşın altına elini koyacağına inandığını kaydeden Malefane, “Sizin vizyonunuzla geldiğimiz bu noktada şahsınız, yönetiminiz, meclisiniz ve profesyonellerinize teşekkür ederim. Bu imzaların kağıt üzerinde kalmayıp uygulamaya geçirilmesi en büyük beklentimiz” dedi.

PROTOKOL NE GETİRİYOR?

5 yıl için geçerli olacak protokol çerçevesinde taraflar, aralarındaki her iki taraf için de avantajlı olacak ekonomik işbirliğini kendi imkanları ve yetki alanları çerçevesinde destekleyecek. Taraflar Mersin şehri ve Güney Afrika Cumhuriyeti şehirleri arasındaki ticareti teşvik etmeyi sağlayacak mevcut kontakların artırılmasında ve yeni ortaklıklar edinilmesi konusunda azami gayret gösterecek. Pazar araştırması, ticari fuarlar, sergiler, kendi ülkelerinde düzenlenen ticari heyetler gibi konularda bilgi alış verişi yapacak ve bu bilgileri ilgili kurumlara iletecek.  İki ülkede olan yeni uygulamalar, mevzuat değişiklikleri, ekonomik planlardaki amaçlar gibi ülkeleri arasındaki ekonomik ilişkiyi ilgilendiren tüm önemli gelişmelerden birbirini haberdar edecek. İkili görüşmelerin düzenlenmesi ve organizasyonunda beraber çalışacak destek verecekler, kendi ekonomilerinde faaliyet gösteren şirket ve kuruluşların işbirliği kurma konusundaki görüşmelerine imkan sağlamak açısından her iki ülkedeki ticari heyetlerin birbirini ziyaret etmesine destek olacak. Düzenlenecek sempozyum ve konferanslarla ikili ilişkiler geliştirilecek. Sadece ticaret ve sanayide işbirliğini teşvik etmekle kalmayıp kendi imkan ve yetki alanları çerçevesinde her iki ülkedeki yeni gelişen yatırım olanaklarını çekmeye çalışacak. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA