Toroslar’dan yeşile geri dönüşüm ile destek | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Toroslar’dan yeşile geri dönüşüm ile destek


 

Geri dönüşüm çalışmalarıyla geleceğe ve ekonomiye büyük katkıda bulunan Toroslar Belediyesi, bu sefer de organik çöpleri değerlendiriyor.

Çöplerin 1970-80’li yıllarda vahşi depolama sistemi ile depolandığı dönemden kalan organik atıkların yerini tespit ederek, Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde kullanmak üzere gübre üreten Toroslar Belediyesi, bu çalışmasıyla çevreye ve  yeşile olan hassasiyetini de göstermiş oluyor.

“ÇÖPLER, ÇİÇEK OLSUN”

Çöplerin elekten geçirilerek ayrıştırma işlemlerinin gerçekleştirildiği çalışmaları inceleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna: “Tarzımız geri dönüştürülebilecek her türlü malzemeyi geri dönüşüme kazandırmaktır. Bu çalışmamızda geri dönüşüm açısından güzel bir modeldir. Elekten geçirerek ayrıştırdığımız bu gübreleri de ilçemizdeki yeşil alan ve parklarımızda kullanacağız. Organik atıklardan elde ettiğimiz bu gübrelerimiz çiçek açacak” dedi.

Çevre dostu bir yönetim anlayışı ile çalıştıklarını belirten Belediye Başkan Hamit Tuna, Türkiye’de ses getiren geri dönüşüme yönelik diğer çalışmalarından da bahsederek: “Katı Atıkta Geri Dönüşüm modelini hayata geçirerek, geliri sokak çocukları yararına kullanılmak kaydıyla yılda 500 ton katı atık toplayarak milli ekonomiye katkıda bulunuyoruz. Geri dönüşüm çalışmalarımız kapsamında; pet şişelerden ve kullanılmış araç lastiklerinden hayvan figürü verilmiş saksılar yaparak ilçemizdeki kavşaklara yerleştirdik. Bunun yanı sıra doğaya zararlı bir diğer malzeme olan atık pillerin toplanması amacıyla İlçe sınırlarımız içerisindeki okullar, siteler ile cadde ve bulvar boylarına atık pil, israfı önlemek ve insanlarımızı ekmek tüketimi konusunda bilinçlendirmek amacıyla da Bayat Ekmek Toplama Kutuları yerleştirdik. Bu çalışmalarımıza destek veren ve  duyarlı olan tüm vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize yeniden teşekkür ediyorum” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA