Kadın girişimcilere ‘Marka Olma Sanatı’ anlatıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kadın girişimcilere ‘Marka Olma Sanatı’ anlatıldı


 

Mersinli kadın yöneticiler, EBRD tarafından uygulanan ‘Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı’ kapsamında bir araya geldi. Kadın liderler, ‘İşletmenizi Büyütmenin Anahtarı: Marka Olma Sanatı’ konulu seminerde başarılı bir marka olabilmenin ipuçlarını öğrendi.

Avrupa Birliği (AB), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu tarafından finanse edilen ‘Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı’ kapsamında ülke genelinde düzenlenen seminerlerin 15’incisi Mersin’de kadın girişimcilerin katılımı ile gerçekleşti. Seminerde, kadın girişimcilerin finansal ve yönetimsel yetkinlikleri ile sosyal becerilerinin geliştirilmesine yönelik danışmanlık ve finansman destekleri konularında bilgi verildi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen seminere, bölgedeki kadın girişimci ve yöneticilerle yerel kurum temsilcileri katıldı. Ayrıca programın katılımcı bankaları Garanti Bankası, QNB Finansbank, Türk Ekonomi Bankası ( TEB), Türkiye İş Bankası ve VakıfBank’ın yetkilileri kadın girişimcilerle bir araya geldi.

TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Hamide Ünal’ın da kısa bir açılış konuşması yaptığı seminerin ilk bölümünde kadın girişimci ve yöneticilere, ‘Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı’ anlatıldı. Seminere, Frankfurt School Kıdemli Bankacılık Uzmanı Ahmet Güney Gönüllü’nün, işletmelerini analiz ederek farklı bir bakış açısıyla gözlemleyebilecekleri, programa özel olarak geliştirilen ‘İşletme Merceği’ hakkında verilen detaylı bilgi ile devam edildi.

Seminerde ayrıca Mersin’in değerli kadın girişimcilerinden Berrin Mis, lider kadınlara örnek olacak kendi başarı hikayesini anlattı.Seminerin ‘İşletmenizi büyütmenin anahtarı: Marka Olma Sanatı’ başlıklı eğitim bölümünde ise;  Frankfurt School Kıdemli Pazarlama ve İletişim Uzmanı Didem İzgi, marka olabilmenin uzun ve stratejik serüvenin inceliklerini anlattı. Başarılı marka örnekleri ve sıra dışı marka yaratma süreçlerinin de yer aldığı bu bölümde, markanın ayırt edici özelliklerinden renk, isim ve logo kullanımı hakkında da bazı ip uçlarına değinildi.

Katılımcılar, EBRD’nin küçük işletme destek hizmetlerine, katılımcı bankaların sunduğu finansal ürün ve hizmetlere de erişim fırsatı yakalayarak, katılımcı banka yetkilileri ile bire bir görüşme imkânı buldu.

Seminer boyunca katılımcı kadın girişimci ve yöneticiler, birbirleriyle tanışarak ortak bir platformda iş ağı geliştirme şansı da yakaladılar. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA