‘Simit Arabam Engel Tanımam’ projesi ilçelerde | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Simit Arabam Engel Tanımam’ projesi ilçelerde


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa başlattığı “Simit Arabam Engel Tanımam Projesi İlçeler” imzalanan protokol ile Mersin’in ilçelerinde yaşayan dezavantajlı bireylere iş imkânı sağlamayı hedefliyor.

2015 yılında başlayan ve 12 engelli bireyin iş sahibi olarak para kazanmasını sağlayan proje gün geçtikçe büyüyor. Ortopedik engelli bireylerin istihdam sorununu ortadan kaldırarak, sosyal ve ekonomik hayata katılımlarını sağlamak adına başlatılan ve engelli bireylerden büyük talep gören proje yeni hayatlara umut olacak.

İmzalanan protokol ile Mersin Merkez, Tarsus, Çamlıyayla, Erdemli, Silifke, Mut, Gülnar, Bozyazı, Aydıncık ve Anamur ilçelerinde ikamet eden 18 yaş üstü işsiz, sosyal ve ekonomik güvencesi olmayan, ekonomik gücü zayıf, en az okuryazar, çalışma gücünün en az % 40’ından yoksun olduğunu “Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporu” ile belgeleyen dezavantajlı bireyler arasından mülakat yöntemi ile seçilecek olan 25 ortopedik engelli birey, simit arabası sahibi olacak.

Simit arabası almaya uygun görülen ortopedik engelli bireyler, Büyükşehir Belediyesi uzman personellerince verilecek olan 32 saatlik İş ve Sosyal Hayatta İletişim konulu kişisel gelişim eğitimi ve 8 saatlik hijyen eğitimine tabi tutulacak. Bu eğitimlerle eş zamanlı olarak 25 engelli bireye ve ailelerine danışmanlık hizmeti verilerek engellilerin ekonomik ve sosyal hayata ilişkin motivasyonları artırılacak, danışmanlık hizmeti proje süresince belirli aralıklarla devam edecek.

Eğitim sonrası Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecek engelli kullanımına uygun 25 simit arabası,  25 adet su termosu ve 25 adet tabure ile engelli bireyler 25 farklı noktada simit satışı yapabilecek, aile bütçelerine katkı sağlayabilecek aynı zamanda sosyal hayata daha fazla katılım gösterecek.

1 Haziranda başlaması planlanan ve 93 milyon 500 bin TL’lik bütçesi olan proje, benzer projelerin yapılmasına örnek olacak, bu sayede engelli bireylere daha geniş istihdam alanı sağlanacak. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA