Ramazan ruhu Ulu Camii Meydanı’nı saracak | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Ramazan ruhu Ulu Camii Meydanı’nı saracak


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, birlik, beraberlik, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşmanın simgesi olan 11 ayın sultanı Ramazan ayını dolu dolu bir etkinlik programı ile karşılıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Ramazan programı ile Mersin’de bu yıl da Ramazan ayı manevi bir atmosferde ya

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından önceki yıllarda Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda gerçekleştirilen Ramazan etkinlikleri, bu yıl Ulu Camii Meydanı’nda Mersin halkı ile buluşacak.

Ramazan ayının bereketini, feyzini ve uhrevi havasını yaşatmak adına Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 4.’sü gerçekleştirilecek olan Ramazan programında birbirinden farklı ve renkli etkinlikler düzenlenecek.

27 Mayıs-24 Haziran tarihleri arasında Ulu Camii yanında kurulacak etkinlik alanının yanı sıra Cumhuriyet Meydanı ve Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle Mersin halkı Ramazan’ı tüm maneviyatıyla yaşama imkânı bulacak.

Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca Ulu Camii Meydanı’nda vereceği iftar yemeklerinin yanı sıra geleneksel Ramazan akşamlarını yaşatmak adına iftar saatinden sonra vatandaşlar için özel bir program hazırladı. Kur’an-ı Kerim Kıraatı, meddah, ortaoyunu, şiir dinletileri, Karagöz ve Hacivat gösterileri, Arap Bacıdan inciler, Semazen gösterileri, Tuzsuz Deli Bekir-Çelebi Hüsamettin Muhaveresi ve Kavuklu-Pişekar gibi gösterilerin düzenleneceği etkinliklerde vatandaşlar unutulmaz bir Ramazan geçirecek.

Ramazan ayı boyunca kurulacak etkinlik alanında çocukları da unutmayan Büyükşehir Belediyesi, düzenleyeceği yarışmalar, yüz boyama etkinliği, ateşbaz gösterileri ile de çocukların eğlenmesini sağlayacak. Bir ay devam edecek olan ve birçok aktiviteye ev sahipliği yapacak etkinlikler, her gün 19.30’da başlayacak ve 24.00’e kadar sürecek. Maneviyat deryası olan Kadir Gecesi dolayısıyla düzenlenecek özel programla da Mersin halkı maneviyatın doruklarına ulaşacak.

Ramazan etkinlikleri süresince, Mustafa Ceceli, Zara, Musa Eroğlu, Mustafa Yıldızdoğan, Kıraç, Aşık Sefai gibi ünlü sanatçılar vereceği konserlerle Mersinli vatandaşlarla buluşurken, Ramazan boyunca gerçekleştirilecek olan Tasavvuf konserleri ve şiir dinletileri ise Mersin halkını manevi bir yolculuğa çıkartacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulu Cami Meydanı’na katılım gösteremeyen vatandaşlar için Ramazan ayı boyunca her gün Akdeniz Zeki Sabah İlkokulu’nda ve 09 Haziran-24 Haziran tarihleri arasında her gün Toroslar Anadolu Lisesi’nde iftar yemeği verilecek. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA