Cam işçisi fabrikaları terk etmiyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Cam işçisi fabrikaları terk etmiyor!


 

Hükümet tarafından grevi yasaklanan, 5 bin 700 Şişecam işçisi fabrikaların içerisinde eyleme geçti. Mersin’de de fabrikayı terk etmeyen cam işçileri talepleri karşılanana kadar direnişlerine devam edecek.

SONER AYDIN

Kristal-İş Sendikası ile Cam İşverenleri Sendikası arasındaki Mersin, Lüleburgaz, Gebze, Yenişehir ve Eskişehir’deki 11 işyerinde çalışan 5 bin 700 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamamasının üzerine, Kristal-İş, 24 Mayıs’ta greve çıkma kararı almış, ancak grev hükümet tarafından ‘Milli güvenliği bozucu’ olduğu gerekçesiyle ertelendi. Grevleri yasaklanan Şişecam işçileri, iki gündür fabrikaları terk etmeyerek ve eylemler yaparak Şişecam patronunu ve hükümete tepki gösterdi. Her fabrikada en az 2 vardiyadan işçiler, vardiya bitiminde dışarı çıkmadı. İşçilerin direnişini gazetemize değerlendiren Kristal-İş Şube Başkanı Ahmet Ergev, fabrikayı terk etmeyen işçilere 1 saat sendikal eğitim verdiklerini söyledi. İşverene seslenen Ergev, “İşveren masaya oturana kadar fabrikaları terk etmiyoruz. İlk günden beri uzattığımız el havada kaldı. İşveren uzlaşamaya yaklaşmıyor. Uzlaşma sağlanana kadar işçi arkadaşlarımızla birlikte fabrikadayız” ifadelerini kullandı. Öte yandan Ergev, işverenin masaya oturmaması halinde eylemselliklerini arttıracaklarının altını çizdi.

NE OLMUŞTU?

Kristal-İş Sendikası ile Cam İşverenleri Sendikası arasındaki Mersin, Lüleburgaz, Gebze, Yenişehir ve Eskişehir’deki 11 işyerinde çalışan 5 bin 700 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. İşçilerin 2,60 liralık saat zammı taleplerine işverenden 1 lira zam karşılığı gelince, Kristal-İş, 24 Mayıs’ta greve çıkma kararı aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA