Ruslar tarlaları inceledi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Ruslar tarlaları inceledi


 

Rus teknik heyet Türkiye’deki yaş meyve ve sebze üreticilerini yerinde inceledi. Antalya, İzmir ve Mersin’de 20 firma ziyaret edildi.

Rusya ile ülkemiz arasında yaşanan siyasi krizin ekonomik ilişkilere de yansıması sebebi ile yaş meyve sebze ürünlerine yönelik ihracat yasağının kaldırılması gerekliliğinin doğduğu bu günlerde Türkiye ile Rusya arasında gelişen ekonomik ilişkiler ile Rusya pazarının kapısının ihracatçılarımıza açılması çalışmalarına hız verildi. 

ANTALYA, İZMİR VE MERSİN’DE 20 FİRMA ZİYARET EDİLDİ

Bu doğrultuda Rusya Federasyonu’ndan gelen teknik heyet, üretim alanlarında ve paketleme tesislerinde incelemelerde bulunmak için Antalya, İzmir ve Mersin illerindeki toplam 20 firmaya ziyaret gerçekleştirerek, biber, kabak, marul üretim alanlarının ve paketleme tesislerinin gerekli kontrollerini sağlamak için bu bölgelerde incelemelerde bulundu.

Rus heyeti üretim alanları ve paketleme tesisleri incelemelerinin yanı sıra, sebzelerin toplanması, nakliyesi, soğutulması, depolanması, kalıntı raporları ve paketlenmesi bölümlerinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden paketleme ve saklama konularında bilgi aldı. Rus yetkililer Türkiye’de yaptıkları görüşmelerin oldukça verimli geçtiğine, Türkiye’nin dünyanın en büyük yaş meyve sebze üreticilerinden biri olarak dikkat çektiğine vurgu yaptı.

“TÜRK-RUS İLİŞKİLERİNİN TİCARETLE TAÇLANDIRILMASI İÇİN YOĞUN GAYRET SARF EDİYORUZ”

Yaptıkları inceleme sonuçlarını rapor ederek çalışmalarını bu yönde yapacaklarını belirten heyet yetkilileri, daha sonra Mersin’de Yaş Meyve ve Sebze Sektör Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birliği Başkanı Ali Kavak ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya geldi. Yapılan toplantıda Ali Kavak, Rusya ile ekonomik ilişkilerin gelişmesinden son derece mutluluk duyduklarını, Rusya ve Türk halkları arasındaki kültürel, sosyal ilişkilerin geliştirilmesi ve bu ilişkilerin ticaretle de taçlandırılması için yoğun bir gayret sarf ettiklerini dile getirdi ve Ruslara Türkiye’ye gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

Kapanış ve değerlendirme toplantısında Rusya Federasyonu yetkilileri program kapsamında gözlemlenen üretim alanı ve paketleme tesislerini genel olarak beğendiklerini ve Türk halkının misafirperver ve çalışkan olduklarını gözlemlediklerini dile getirdi.

“TÜRKİYE’DEKİ ÜRETİCİLERİN DAHA DA BİLİNÇLENDİĞİNİ GÖZLEMLEDİK”

Türkiye’nin her yıl daha da geliştiğini dile getiren Heyet Başkanı Anton Karmazin, üreticiyi eğitmek için yoğun çaba harcayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerine ve çalışanlarına da teşekkür etti. Türkiye’deki üreticilerin daha da bilinçlendiğini, zararlılarla nasıl mücadele edilmesi gerektiğini öğrendiklerini gözlemlediğini dile getiren Karmazin, bu gelişmeler ışığında iki ülke arasındaki yaş meyve sebze ticaretinin gelişeceğine inandığını ifade ederek ekibiyle hazırladıkları raporun Üst Yönetimce değerlendirdikten sonra karara varılacağını söyledi.

Karmazin, Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında son iki yılda yaşanan sorunların artık geride kaldığını ve bu sorunların iki ülke arasındaki bağları daha güçlü kıldığını belirterek konuşmasını sonlandırdı. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA