44. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali başladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

44. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali başladı


 

Silifke’de 20-25 Mayıs 2017 tarihleri arasında kutlanacak olan 44. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali törenle başladı.

20-25 Mayıs tarihleri arasında 44.'sü düzenlenen etkinlik ilk gününde renkli görüntülere sahne oldu. Atatürk Anıtına kültür haftası çelengi sunulmasının ardından şehir stadyumu’ndan festival etkinliklerinin yapılacağı Anıt Meydanı Yeni Festival alanına kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Vatandaşlar kortej yürüyüşüne yoğun bir katılım gerçekleştirirken cadde boyunca esnaflar ve vatandaşlarda alkışlarla destek vererek, İzmir Marşı ve Onuncu Yıl Marşı söylediler.

Göksu Parkı Festival Alanında gerçekleştirilen açılış törenine Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, CHP  Mersin Milletvekilleri Hüseyin Çamak ve Serdal Kuyucuoğlu, Almanya Kardeş Şehir Bergkamen Belediye Başkanı Roland Schaefer ve yardımcıları, oda başkanları, dernek başkanları, daire müdürleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“44 YILDIR BAŞARILI BİR ŞEKİLDE DEVAM ETTİRMEKTEYİZ”

Festivalin açılış konuşması Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut tarafından yapıldı. Bir Yörük yurdu olan Silifke'de 1974 yılından buyana kültür değerlerini yaşatmak, canlı tutmak, bunu yurt içinden ve yurt dışından gelen insanlara tanıtmak için festivaller yapıldığını belirten Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “1974 yılında Müzik ve Folklor Festivali olarak başlayan ve 44 yıldır başarılı bir şekilde kutladığımız festivalimizi, bu yılda en iyi şekilde gerçekleştirmenin heyecanını ve coşkusunu yaşamaktayız. 

Bu coşkumuza ve sevincimize uzaktan ve yakından katılarak destek veren bütün davetlilerimize yürekten teşekkür ediyor, 44. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivalimizin açılışına hoş geldiniz diyorum. Her yıl 20-26 Mayıs tarihleri arasında kutladığımız Müzik ve Folklor Festivalimizi bu yıl Ramazan ayının başlangıcı dolayısıyla 20-25 Mayıs tarihlerine çektik. Yine ilk defa bu yıl 44.’sünü kutlamakta olduğumuz Müzik ve Folklor Festivalimizi, CIOFF kuralları çerçevesinde gerçekleştireceğiz.

Silifke Belediyesi olarak 17 Ocak 2017 tarihinden imzaladığımız protokol ile CIOFF Uluslararası Dünya Folklor Festivalleri Konseyine üye olduk. Birçok ülkenin festivallerini bir çatı altında toplayarak, dünya barışına ve kültürler arası diyaloğa katkı sağlamış olduk. Tüm dünyadaki CIOFF festivalleri arasında bizim festivalimizin de yer alması, festivalimizi koruma altına alarak daha nice festivallerde buluşmamıza vesile olacaktır.

“YURT İÇİ VE YURT DIŞINDAN BİR ÇOK KONUĞUMUZ FESTİVALİMİZE RENK KATIYORLAR”

Bu yıl yine festivalimize Thailand,Ukrania, Georgia, KKTC, Silivri, Bergama, Arhavi, Türkiye Folklor Kurumu, Tubil, Ankafem, Afagder, Mersina gibi yurt içinden ve yurt dışından birçok halk dansları topluluğu konuk olarak renk katacaklar.

Yurt dışından gelen bu misafirlerimizde, ilçemizin tanıtımına büyük katkı sağlamaktadırlar. Yine festivalimiz süresince her akşam Mabel Matiz, Halil Sezai, Duman, Özlem Özdil, Buray ve Linet gibi birbirinden değerli sanatçılarımızı sizlerle buluşturacağız. Hafta boyunca sergiler, tiyatro gösterileri, basketbol turnuvaları, halk oyunları gösterileri, avcılık ve atıcılık yarışları, Türk pop ve Türk halk müziği yarışmaları, belediye fasıl grubu konserleri, batırık yarışması, heykel sempozyumu ve satranç turnuvaları gibi çeşitli etkinlikler yer alacak.

“SİLİFKE ADINI TÜM DÜNYAYA DUYURMAKTADIR”

44 yıldır kutlanan bu festivaller sayesinde Silifke adını Türkiye'ye olduğu gibi Dünya’ya da duyurmuştur. Silifke halkı, geçmişine sahip çıkarak bu değerlerini en iyi şekilde korumuştur. Her yıl kutladığımız ve geleneksel hale getirdiğimiz Silifke Müzik ve Folklor Festivalimiz, bu yılda halkımıza açık ve ücretsiz olacaktır.

Göreve geldiğimiz andan itibaren sanatın, kültürün, sporun ve barışın kenti olma yolunda birçok hizmetler gerçekleştirdik. Bu hedefte ve yolumuzda her geçen gün şevkle, heyecanla ve gururla yürümeye devam edeceğiz. Yaklaşık 3000 yıllık tarihe ve eşsiz güzelliklere sahip olan Silifke’mize en iyi hizmetleri sunmak, benim ve mesai arkadaşlarım için büyük bir onur olmaya devam edecektir. Kültür Haftamızın hayırlı uğurlu olmasını diler, bütün halkımıza en içten sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

ÇAMAK VE KUYUCUOĞLU, “NİCE FESTİVALLERE ERİŞİLMESİNİ DİLİYORUZ”

Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’un konuşmasının ardından CHP Mersin Milletvekilleri Hüseyin Çamak ve Serdal Kuyucuoğlu’da bir konuşma yaparak, bir hafta boyunca sürecek olan Silifke festivalinin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundular.

BAŞKAN TURGUT, HALK OYUNLARI OYNADI

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Müzik ve Folklor Festivalinin açılışında halk oyunları oynayarak, açılışa katılan davetlilerin büyük beğenisini topladı.(bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA