4. Mersin Caretta Bisiklet Festivali başladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

4. Mersin Caretta Bisiklet Festivali başladı


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Bisikletli Gezginler Derneği’nin işbirliğiyle Mersin Üniversitesi’nin akademik katkılarıyla düzenlenen "4. Mersin Caretta Bisiklet Festivali" Mersin Amatör Balıkçılar Derneği önünden başladı.

Mersin’in yıllardır ev sahipliği yaptığı caretta caretta kaplumbağalarının bilinirliğini artırmak, kaplumbağaların korunmasını ve çevreye karşı duyarlılığı sağlamak, bisiklet sporunun yaygınlaştırılmasının yanı sıra Mersin’in doğasını, kültürünü, misafirperverliğini tanıtmak amacıyla düzenlenen ve üç gün süren 4. Mersin Caretta Bisiklet Festivali’ne Mersin dahil olmak üzere Türkiye genelinde 11 ilden gelen 150 bisiklet gezgini katıldı.

Mersin, Ankara, Adana, Antalya, İzmir, Karaman, Kocaeli, İstanbul, Hatay, Şanlıurfa ve Gaziantep’ten bisiklet sporuna gönül verenlerin yer aldığı festivale, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel de katıldı ve bisiklet tutkunlarına destek verdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel’in de bisiklet kullandığı festivalde, bisikletçilerin oluşturduğu bisiklet zinciri Mersin caddelerinde renkli görüntülere sahne oldu.

19-21 Mayıs tarihleri arasında yapılan festivalde sporcular birinci gün Narenciye Parkuru olarak adlandırılan parkurda 57 km yol kat ederken, Eski Mezitli’den geçerek Erdemli Çamlığı Tabiat Parkı’nda bisiklet turunu sonlandırdı. Sporcular, ikinci gün 44 km Kanyonlar Parkuru için Erdemli Çamlığı Tabiat Parkı’ndan tura başlayarak, Sorgun ve Kayacı vadilerinden geçti ve yine Erdemli Çamlığı Tabiat Parkı’nda turu sonlandırdı. 15-60 yaş arası bisiklet gezginlerinin katıldığı festivalin son parkuru olan Karakuz Parkuru’nda ise bisikletçiler 31 km pedal çevirerek Cumhuriyet Meydanı’nda turu tamamlayacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA