Mersin Arkeoloji Müzesi açıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin Arkeoloji Müzesi açıldı


 

Mersin Arkeoloji Müzesi’nin açılışı, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Tören Bakan Avcı ve Bakan Elvan’la birlikte Vali Özdemir Çakacak, Mersin Milletvekilleri Hüseyin Çamak ve Serdal Kuyucuoğlu, il protokol üyeleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı. Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, ilk olarak Mersin Arkeoloji Müzesi’nin yapımına bölgenin arkeolojik potansiyelinin yüksek olması nedeniyle başlandığını belirtti ve sözlerine 7 bin 500 metre kare kapalı alana sahip, toplam maliyeti 30 Milyon TL’yi bulan müze hakkında kısaca bilgi vererek devam etti.

Mersin’de Ortaçağ, Doğu Roma ve Selçuklu medeniyetlerine ait kültürel değerlerin iç içe yaşadığına da işaret eden Bakan Nabi Avcı, özellikle kültür ve inanç turizminin birlikte yaşandığı ilimizde Saint Paul Kilisesi ve Kuyusu ile Alahan Manastırı’nın en çok Hristiyanlar tarafından, Eshab-Kehf’in ise daha çok Müslümanlar tarafından yoğun ilgi gördüğünü ifade etti. Bakan Avcı sözlerini, ‘Dünya Müzeler Günü’ münasebetiyle, Türkiye genelindeki 38 Müze’nin bugün saat 23.00’a kadar ücretsiz olarak gezilebileceğini hatırlatarak sonlandırdı.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Vali Özdemir Çakacak; “Mersin Arkeoloji Müzesinin açılışı ile ilimizde çok önemli bir yatırım daha hayata geçirilmektedir. Mersin Arkeoloji Müzesi sosyal donatıları, yaşayan, yaşatan ve öğreten yapısıyla müzecilik anlayışına birçok yenilikler kazandırmaktadır. Modern teknolojiler kullanılarak hizmete açılan müze, artık ilimizi ziyaret eden konuklarımıza “Görmeden Gitme’’ diyebileceğimiz mekânların başında gelecektir” dedi.  Açılış Töreni, protokol konuşmalarının ardından temsili kurdelenin kesilmesi, kokteyl ve müzenin gezilmesiyle sona erdi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA