MESKİ kaçak denetimlerini arttırdı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MESKİ kaçak denetimlerini arttırdı


 

MESKİ kaçak kontrol ekipleri, denetimlerini arttırdı. İlk 4 ayda il genelinde 8 bin 857 adet kaçak ve usulsüz su kullanımı tespit edilerek, 4 milyon 732 bin 044,61 TL tahakkuk gerçekleştirildi. Ayrıca 3 bin 679 kişi icraya sevk edilirken, kaçak ve usulsüz su kullanan 537 kişi hakkında da Cumhuriyet

Mersin Büyükşehir Belediyesi  Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (MESKİ) kaçak kontrol çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiği açıklandı.

MESKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; 2016 yılında il sınırları dâhilinde 41 kişilik kaçak kontrol ekibi ile 27 bin 124 adet kaçak tutanağı tutulduğu açıklandı. Açıklamada bu tutanaklar için 12 milyon 486 bin 985,68 TL tahakkuk gerçekleştirildiği bildirildi.

Ayrıca borcunu ödemeyen tutanak ilgililerinden 8 bin 805 kişinin icraya sevk edilerek kaçak ve usulsüz su kullanan 635 kişi hakkında da Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

Açıklamada. “2017 yılının 01/01/2017 - 27/04/2017 tarihleri arasında ise, yine Mersin İli sınırları dahilinde 53 kişilik kaçak kontrol ekibi ile 8 bin 857 adet kaçak ve usulsüz su kullanımı tespit edilmiş ve bu tutanaklar için 4 milyon 732 bin 044,61 TL tahakkuk gerçekleştirilmiştir. Borcunu ödemeyen tutanak ilgililerinden 3.679 kişi icraya sevk edilerek kaçak ve usulsüz su kullanan 537 kişi hakkında da Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur” denildi.

KAÇAK KULLANIM SUÇ!

Kaçak su kullananlara karşı etkin ve sistemli bir çalışma içinde olunduğu dile getirilen açıklamada; “Tarifeler Yönetmeliğimizin ilgili maddeleri uyarınca Genel Müdürlüğümüzün tasarrufu altındaki yeraltı ve yer üstü su kaynaklarından, tesislerinden, su taşıyan boru hatlarından, şube yolundan abone olmaksızın ya da abone olduğu halde kayıt dışı sayaçla, kayıtlı sayacı işletmeyecek şekilde, sayaçsız olarak her hangi bir teknik düzenekle ya da her hangi bir şekilde ölçümü engelleyerek  su kullanımı Kaçak ve Usulsüz Su Kullanımı olarak tanımlanmaktadır. Bu şekilde su kullanımlarına işlenen suçun nev’ine göre Türk Ceza Kanunun 163. maddesi kapsamında ayrıca suç duyurusunda da bulunmaktadır.  Kaçak ve Usulsüz su kullananlara karşı etkin ve sistemli bir çalışma içinde olunduğu dile getirilen açıklamada Kaçak ve Usulsüz su kullananlarla mücadelede; duyarlı vatandaşlarımızın MESKİ ALO 185 hattına ve Genel Müdürlüğümüzün 0 324 337 08 41 - 45 nolu hatlı telefonlarına ihbarda bulunabilecekleridir ” ifadelerine yer verildi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA