Ustalardan dev konser | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Ustalardan dev konser


 

Mersin, tarihi önemde bir konsere tanıklık etti; Prof. Rengim Gökmen yönetiminde,

Ayşegül Sarıca, Ayla Erduran, Cihat Aşkın, sanatseverlere Shostakovich, Chausson, Bach ve Bela Bartok’un eserlerinden oluşan unutulmaz bir konser seslendirdi.

16. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Prof. Rengim Gökmen yönetiminde gerçekleştirdiği “Ustalara Saygı Konseri” ile klasik müziğin dünyaca ünlü duayenleri Devlet Sanatçısı Ayla Erduran, Devlet Sanatçısı Ayşegül Sarıca’yı ve keman virtüözü Cihat Aşkın’ı aynı sahnede buluşarak, Shostakovich, Chausson, J. S. Bach’ın ve Bela Bartok’un eserlerini Mersinli sanatseverler için seslendirdi. Karşıyaka Oda Orkestrası’nın eşlik ettiği tarihi önemdeki bu konser, 16 Mayıs 2017 Salı günü saat: 20.00’de Mersin Kültür Merkezi’nde yer aldı.

Konser öncesi, 16. Mersin Uluslararası Müzik Festivali 2017 Festival Sanat Ödülü’nü de alan Ayşegül Sarıca’ya ve Ayla Erduran’a , Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü’nü alan Aylin Çelik’e ve 7. Beste Yarışması Ödülü’nü kazanan Soner Özer’e de ödülleri takdim edildi.

İki bölümden oluşan konserde, D. Shostakovich’in Oda Senfonisi Op. 110 Do minör, E. Chausson’un Keman ve Yaylılar için Konçerto Op 21 Re Major, J.S.Bach’ın İkili Keman Konçertosu, Bela Bartok Divertimento eserleri seslendirildi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA