Tarsus’taki hazine yurtdışına mı kaçırıldı? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus’taki hazine yurtdışına mı kaçırıldı?


 

CHP Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Tarsus’ta 6 aydır devam eden esrarengiz kazı çalışmaları hakkındaki iddiaları TBMM gündemine taşıdı.

TBMM Genel Kurulu'nda söz alan Aytuğ Atıcı, Tarsus ilçesinde esrarengiz kazı çalışmalarının tam altı aydır devam ettiğini belirterek; kazı alanının Özel Harekât ekiplerince ve uzun namlulu silahlarla korunduğuna, alana milletvekillerinin dahi sokulmadığına dikkat çekti. Konuyla ilgili olarak verdiği soru önergesine AKP Hükümeti’nin cevap veremediğini ifade eden Atıcı, “Bilgi Edinme Yasası çerçevesinde yaptığım başvuruya cevaben bugüne kadar sadece testi parçalarının çıkarıldığı belirtildi. Bu, hiç inandırıcı değildir. Halktan ne saklanıyor? Bu kazı alanında ne aranıyor? Gerçekte ne bulundu?” diye sordu.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, “Roma dönemine ait ve milyonlarca dolar değerindeki Dakyanus hazinesinin yurt dışına çıkarıldığı; paha biçilemeyen bir inci bulunduğu; kazıyı Cumhurbaşkanı adına eski bir AKP milletvekilinin takip ettiği” iddialarının AKP Hükümeti tarafından derhâl cevaplandırılması gerektiğini belirtti. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA