Türkiye’nin koroları Mersin’de buluştu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Türkiye’nin koroları Mersin’de buluştu


 

16. Mersin Müzik Festivali (MUMF) kapsamında gerçekleştirilen, “18. Nevit Kodallı Korolor Şenliği” görkemli bir kapanış konseriyle sona erdi.

16. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, 18. Nevit Kodallı Korolar Şenliği’ne ev sahipliği yaparak Türkiye’nin dört bir yanından gelen koroları sanatseverlerle buluşturdu. İkisi Açıkhava konseri olmak üzere 12-13 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen Korolar Şenliği, anılan tarihlerde 14.00-20.00 saatleri arasında Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde yer aldı. İlk gün, üç bölümde 14 koro, ikinci gün, 4 bölümde 20 koro, sanatseverlerle buluştu.

Şenliğin ilk gününde sahne alan ve Zahide Yalçınkaya’nın çalıştırdığı Mersin Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV)-Ritim Grubu ve Korosu,  performanslarıyla herkesin beğenisini kazandı. Şenliğin bir diğer çocuklardan kurulu yıldız takımı ise Esra Erdoğan Kaya’nın çalıştırdığı Mersin Polifonik Korolar Derneği Umut Işığı Korosu oldu. Bunların yanı sıra Türkiye’nin birbirinden önemli yetişkin koroları sanatseverlere unutulmaz bir korolar şenliği yaşattı.

Toplamda 35 koronun yer aldığı konserlere izleyici katılımının yoğun olduğu gözlendi. Şenliğin şehirdışından gelen misafirleri arasında müzikolog Ersin Antep ve Türkiye Polifonik Korolar Derneği Başkanı Prof. Mustafa Apaydın da vardı. Apaydın, hem dinleyici olarak seyircilerin içinde yer alırken, hem de Dernek Korosu ile sanatseverlere unutulmaz bir konser sundu. 18. Nevit Kodallı Korolar Şenliği, Faik Canselen’in İleri Marşı’nın hep birlikte seslendirilmesiyle sona erdi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA