PARASIZ EĞİTİM İSTEYEN GENÇ SERBEST KALDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PARASIZ EĞİTİM İSTEYEN GENÇ SERBEST KALDI


 

Parasız ve demokratik eğitim taleplerinin yer aldığı bildiriyi dağıttığı gerekçesiyle 8 aydır tutuklu bulunan Mersin Üniversitesi öğrencisi Halil Yakut, çıkarıldığı ilk duruşmada serbest bırakıldı.

Mehmet Nabi Batuk

Parasız eğitim taleplerinin yer aldığı bildirileri dağıttığı sırada göz altına alınan ve terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü propagandası yapmak suçlamasıyla 8 aydır tutuklı yargılanan Mersin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü öğrencisi Halil Yakut, Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Duruşmaya, Halil Yakut'un annesi Gülten Yakut, CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Güler katıldı. 

Mahkemenin ardından gazetemize konuşan anne Gülten Yakut, oğlunun serbest bırakıldığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Anne Yakut, “Oğlum tahliye oldu, çok sevinçliyim. Hakim oğlumun terör örgütüne üyelik suçlaması ile yargılandığını söyleyerek oğlumdan savunma istedi. Oğlumda suçlamaları kabul etmediğini ancak telekonferasta sıkıntı yaşandığını, hakimin sesini net alamadığını ifade ederek yüz yüze savunma yapmak istediğini ve beraatını talep etti. Sonra savcılık makamı oğlumun tutuklu yargılanmasına devam edilmesini istedi. Bunun üzerine avukatlar tekrar savunma yaptı. Oğlumun suçlandığı ve 8 ay tutuklanmasına neden olan bildiride sadece; demokratik, bilimsel ve parasız eğitim istiyoruz; Tam bağımsız Türkiye" yazıyor. Bu bildirinin başka hiçbir suçlaması olamaz. Hakim mahkeme sonunda oğlumun beraatına karar verdi" şeklinde konuştu.   


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA