Genç kız ölümle pençeleşiyor, MESKİ: Harekete geçtik | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Genç kız ölümle pençeleşiyor, MESKİ: Harekete geçtik


 

Çay Mahallesi’nde bir genç kızın banyoda kanalizasyondan sızan zehirli koku nedeniyle komaya girmesinin ardından, söz konusu zehirli kokuya karşı 8 gün boyunca süren tüm uyarılara rağmen hiçbir önlem ve denetim almayan MESKİ’den harekete geçtik açıklaması geldi.

Mersin’in merkez Akdeniz İlçesi Çay Mahallesi’nde 15 yaşındaki Midya Mustu’nun banyodayken kanalizasyon hattından gelen ağır koku ile zehirlenmesinin ardından, genç kızın hala durumunun ağır olduğu öğrenilirken mahalle muhtarının ve mahalle sakinlerinin 8 gün boyunca tüm şikâyetlerine rağmen önlem almayan Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Dairesi’nden (MESKİ) konuyla ilgili harekete geçtik açıklaması geldi. 300 evin olduğu ve 500 vatandaşın yaşadığı mahallede muhtarın ve mahallelilerin tüm uyarılara rağmen önlem almayan MESKİ’den yapılan açıklamada söz konusu kanalizasyon şebekesine söz konusu zehirleri atıkları bırakan 6486 Sokak’ta bulunan işletmenin belirlendiği ve söz konusu işletmeye karşı hukuki sürecin başlatıldığı belirtildi.

“FABRİKALAR KANALİZASYONA KAÇAK HAT KURMUŞ”

Fabrikaların kanalizasyon hattına MESKİ Atık suların Kanalizasyon Şebekesine Deşarj Yönetmeliğinin "Kanalizasyon Şebekesine Verilemeyecek Atıklar, Artıklar ve Diğer Maddeler” başlıklı 7’nci maddesinin 1’inci fıkrasında belirilen koşullara aykırı atıkların bırakıldığı kaçak hatlar kurulduğunun belirtildiği açıklamada, “Çay Mahallesi 6475 sokak civarından başlanarak atık su kaynağına ulaşılması için yapılan çalışmalarda atık su kaynağının 6486 Sokak ile 6489 Sokaktan kaynaklandığı tespit edilmiştir. Bu iki sokak kavşağından alınan atık su numunesinin pH değerinin MESKİ Atık suların Kanalizasyon Şebekesine Deşarj Yönetmeliği'nde belirtilen uygun değerlere sahip olmadığı görülmüş ve deşarj edilen atık suların 6489 Sokak üzerinde faaliyet gösteren iş yerlerinden kaynaklandığı anlaşılmıştır” denildi.

“İLGİLİ HUKUKİ İŞLEMLER DERHAL BAŞLATILMIŞTIR”

6489 Sokak üzerindeki söz konusu işletmenin kaçak olarak inşa ettiği tüm kanalizasyon bağlantılarının kapatıldığının belirtildiği açıklamada, “Kaçak yollarla MESKİ Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki kanalizasyon hattına bağlantı yapıldığı tespit edilen taşınmazlar ile ilgili hukuki işlemler derhal başlatılmıştır. Sonuç itibariyle konu ile ilgili olarak ilk şikâyetlerin Genel Müdürlüğümüze intikali üzerine derhal olay yerine gidilerek gerekli müdahalede bulunulmuştur.  Genel Müdürlüğümüz gerek ihbar ve şikâyetler vasıtasıyla gerekse de rutin denetimler ve kontroller suretiyle insan ve çevre sağlığı esas alarak hizmetlerine devam etmektedir. Bu çerçevede halk sağlığını ve kurumumuz tesislerini tehdit eden bu tür olayların yaşanmaması için gerekli tedbirler alınmıştır” denildi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA