Hapisteki Tanrıverdi’nin ödülünü eşi aldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Hapisteki Tanrıverdi’nin ödülünü eşi aldı


 

Ayşe Nur Zarakolu Düşünce ve İfade Özgürlüğü ödülleri düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törende ödül almaya hak kazanan tutuklu Ali Tanrıvrıverdi’nin adına ödülünü Neziye Tanrıverdi aldı.

Haber Merkezi

İnsan Hakları Derneği (İHD) tarafından 15’incisi düzenlenen Ayşe Nur Zarakolu Düşünce ve İfade Özgürlüğü ödül töreni İstanbul şube binasında gerçekleştirildi. Ödül törenine Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, Cumartesi Anneleri, İHD üyeleri ve çok sayıda gazeteci katıldı. Ödül töreni yaşamını yitiren insan hakları savunucuları adına bir dakikalık saygı duruşunun ardından Ayşe Nur Zarakolu’nun yaşamını anlatan sinevizyon gösterimi ile başladı.

“KAYBETTİKLERİMİZİN ÖĞRETTİKLERİ CESARETLE MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Ödül töreninde ilk olarak konuşan İHD İstanbul Şube Başkanı Derya Gazioğlu, yaşanan karanlık ve zor günlerde bir arada olmanın çok önemli olduğunu vurgulayarak “OHAL süreci yaşamaktayız KHK’lerle gazeteciler hapsedildi, dernekler kapatıldı, Kürt illerinde evler yakılıp yıkıldı. Biz insan hakları savunucuları insan hak ve özgürlüklerini öğreten tüm arkadaşlarımızın ardından onların bıraktıkları değerlerle yürüyoruz. Kaybettiklerimizin öğrettikleri cesaretle mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

“6 AYDIR TUTUKLU”

Gazioğlu’nun konuşmasının ardından ödül sahiplerinin tamamının cezaevinde olmasından dolayı ödülleri yakınları ve arkadaşları onlar adına aldı. Törende İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi de bir ödül kazandı ancak 6 aydır tutuklu olan 72 yaşındaki Tanrıverdi’nin ödülünü eşi Neziye Tanrıverdi ödül aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA