Engelli çocuklar polis oldu, uygulama yaptı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Engelli çocuklar polis oldu, uygulama yaptı


 

Mersin’de Engelliler Haftası dolayısıyla 4 engelli çocuk, polis kıyafeti giyerek uygulama yaptı.

Trafik polisi olan çocuklar sürücülerin ehliyet ve ruhsatlarını kontrol ederken, yunus polisi olan çocuklar ise araçları ve şahısları arayıp, GBT sorgusu yaptı. 

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, Engelliler Haftası dolayısıyla örnek bir çalışmaya imza attı. Hayalinde hep polis olmak isteyen 2'si kız 4 engelli çocuk polis oldu. 2'si trafik, 2'si yunus polis olan çocuklar, polis ağabeylerinin eşliğinde, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü önünde uygulama yaptı. Trafik polisi olan çocuklar sürücülerin ehliyet ve ruhsatını kontrol ederken, yunus polisi olan çocuklar ise araçları ve şahısları arayıp, GBT sorgusu yaptı. Bir süre uygulama yapan çocukları aileleri de yalnız bırakmadı. Uygulama sonunda motorize polisler, çocukları motosikletlerle tur attırdı.

Uygulama sonunda basın mensuplarına konuşan çocuk polis Baran'ın annesi Güner Ormancı, "Çok mutlu olduk. Buraya gelmesi çok güzel oldu. Baran çok mutlu, o mutlu olunca bizde mutlu olduk. Polisliğe çok istekli. Bu haberi duyunca o kadar mutlu oldu ki epilepsi hastası olduğu için dün havale geçirdi. Daha sonra kendine geldikten sonra sabaha kadar ayakta durdu. Çok heyecanlıydı. Onunla birlikte biz de çok mutlu olduk" dedi.

Baran da çok heyecanlandığını belirterek, "Çok mutlu oldum ve güzeldi. Motora bindim iyi oldu. Uygulamada ehliyet ve ruhsat sordum, onları kontrol ettim. Hatalı olan yoktu. İyiydi" şeklinde konuştu

Yunus polisi olan Emir Şahin Avcı da, "Uygulamada araçları kontrol ettim. Araçların bagajını açtım sonra sorgu yaptım. Ehliyetlere trafikçi arkadaşlar baktı. Bütün şoförleri serbest bıraktım" ifadelerini kullandı.

"Hayalini gerçekleştirdi"
Anne Medine Avcı ise, "Çok duygulandım, çok mutlu oldum. En büyük hayali polis olmaktı. Emniyetimizden Allah razı oldu. Kısa bir süre de olsa hayalini gerçekleştirdi, mutluyum" diye konuştu.

 

Baba Onay Avcı da çok mutlu olduğunu vurgulayarak, "Oğlum çok memnun kaldı. Evde de polis üniforması var. Her gün giyer, her gün bizi evde tutuklar. Çok mutlu oldu ve çok sevindik. Emniyet teşkilatımıza çok teşekkür ediyoruz" dedi.
 

Trafik polisi olan Esrar Araz da uygulamanın çok güzel olduğunu ifade ederek, "Ehliyet, ruhsata baktım, arabayı aradım. Polis olmak çok güzel bir duyguydu. Polis olmaktan mutlu oldum" şeklinde konuştu.
Yunus polisi olan Gizem Kaçaman ise uygulamada araçları ve şahısları kontrol ettiğini söyleyerek, "Çok heyecanlandım. Polis olmak istiyordum. Şimdi çok mutluyum. Şahısların nüfus cüzdanlarını ve araçları incelemedim. Araçların bagajlarına ve içlerine baktım. Hiçbir suç unsuru yoktu. Kadınların üzerlerini aradım" ifadelerini kullandı.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA