Klasik müziğin duayenleri Mersin’de | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Klasik müziğin duayenleri Mersin’de


 

16. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nden tarihi önemde bir konser; klasik müziğin duayenleri Ayla Erduran, Ayşegül Sarıca, Cihat Aşkın, Mersin’de.

16. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Prof. Rengim Gökmen yönetiminde gerçekleştireceği “Ustalara Saygı Konseri” ile klasik müziğin dünyaca ünlü duayenleri Devlet Sanatçısı Ayla Erduran, Devlet Sanatçısı Ayşegül Sarıca’yı ve keman virtüözü Cihat Aşkın’ı aynı sahnede buluşarak, Shostakovich, Chausson ve J. S. Bach’ın eserlerini Mersinli sanatseverler için seslendirecek. Karşıyaka Oda Orkestrası’nın eşlik edeceği tarihi önemdeki bu konser, 16 Mayıs 2017 Salı günü saat: 20.00’de Mersin Kültür Merkezi’nde yer alacak. İki bölümden oluşan konserde, D. Shostakovich’in Oda Senfonisi Op. 110 Do minör, E. Chausson’un Keman ve Yaylılar için Konçerto Op 21 Re Major, J.S.Bach’ın İkili keman konçertosu eserleri seslendirilecek. Konser öncesi, 2017 Festival Ödülleri de sahiplerine takdim edilecek. Bu yılın ödülleri; Festival Sanat Ödülleri: Devlet Sanatçısı Ayla Erduran, Devlet Sanatçısı Ayşegül Sarıca’ya, Festival Kent Ödülü Semihi Vural’a, Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü Aylin Çelik’e verildi.

Gecenin programı şöyle: D. Shostakovich – Oda Senfonisi, Op. 110, Do minör Largo-Allegro molto-Allegretto-Largo-Largo Karşıyaka Oda Orkestrası, E. Chausson- Keman ve Yaylılar için Konçerto Op 21 Re Major. Solistler: Ayla Erduran, Ayşegül Sarıca, J.S.Bach-İkili Keman Konçerto, Vivace-Largo ma non tanto-Allergro, Solistler: Ayla Erduran-Cihat Aşkın

Avrupa Festivaller Birliği (EFA) üyesi Mersin Uluslararası Müzik Festivali, 16. kez düzenlediği festival ile Mersin’in sesi olmaya devam ediyor. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA