Çıkar tartışması! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çıkar tartışması!


 

Minibüsçüler Odası, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhahettin Kocamaz ve Şoförler Odası arasındaki tartışma büyüyor! Son perde de Başkan Kocamaz’a sahip çıkan Şoförler Odası, Minibüsçüler Odası’nı ise çıkarcılıkla suçladı!

Mersin Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Abdülaziz Biricik’in, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın minibüsleri kaldırmak istemesi ve Şoförler Odası’nın bu duruma sessiz kaldığı yönündeki iddialarına ilişkin tartışma büyüyor.

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası’ndan yapılan yazılı açıklama ile Başkan Biricik’in, “Mersin Şoförler Odasını “UKOME temsilci olarak tanımadığını ve yönetimini de tuzu kuru” ifadelerine tepki geldi.

“HAKİKATTEN UZAK, BİLİNÇSİZ AÇIKLAMA”

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu’nca yapılan açıklamada, “Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve UKOME’de yapılan, Mersin’in ulaşım sorunlarının çözümüne yönelik tüm toplantı ve çalışmalarına katılarak sektörümüzün hak ve menfaatleri konusunda minibüsçü, otobüsçü, kamyoncu, taksici ve servisçiler arasında ayırım yapmadan alınacak kararlar karşısında duruş sergileyen ve etkin çalışmalar yapan bir meslek örgütüdür.

Hakikatten uzak yapılan bu tür bilinçsiz açıklamalar ise bizim özverili çalışmalarımızı kesinlikle etkilemeyecektir. UKOME’de bizi kendilerinin temsilcisi olarak tanımadığını belirten minibüsçüler oda başkanının bizi tanımaması ise zerre kadar önemli değildir. Buna rağmen, Mersin merkezinde çalışan tüm kooperatif başkan ve üyeleri başımızın tacıdır, bizlerinde çok değer verdiği saygın kişileridir” denildi. 

BAŞKAN ‘TAKSİ DURAĞI İSTEDİ’ İDDİASI!

Ancak açıklamanın en can alıcı noktası ile Şoförler Odası Yönetimi’nin, Başkan Aziz Biricik’i, şahsi çıkar sağlama çabası ile suçlaması oldu. Şoförler Odası Yönetimi konuyla ilgili, “Mersin Şoförler Odası’nı UKOME’de temsilci olarak tanımadığını söyleyen kişi, UKOME kararında yer almayan şahsi ve yandaşlarına dönük taksi durağı talebi desteklenmiş olsaydı, acaba bizim hakkımızda yine aynı şeyleri düşünecek miydi? Bazı nezaket dışı ithamlarda bulunanlar şunu çok iyi bilinmelidir ki; Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak üyelerimizin çıkarı dışında şahsi çıkar peşinde olmadık, olanlara da fırsat vermedik. Bu konuda verilmeyecek hesabımızda yoktur.

KERAMETİ KENDİNDEN MENKUL!

Her ay 9 ilçede yapılan ve bazı kişilerce takdir etmelerini veya eleştirilerini düşünmeksizin tüm toplantılara katılarak minibüsçü, otobüsçü, kamyoncu, taksici ve servis araçlarıyla ilgili olarak alınacak tüm uygulama ve kararlarda esnafımızın hak ve menfaatlerinin korunması için verdiğimiz mücadelemiz süreceğinden hiçbir arkadaşımızın endişesi olmamalıdır.

Bizim hiçbir şey yapmadığımızı düşünenlerin, bilgi ve mantıktan uzak düşünceleri ise Mersin Büyükşehir Belediyesi ve UKOME’de elimizi zayıflatmaktan başka bir işe yaramaz.

‘Kerameti kendinden menkul’ kişilerin bilgiden yoksun ve varsayıma dayalı düşüncelerle bizi haksızca eleştirenler, Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odasının UKOME’de 31 temsilciden birisi olduğu bilgisine bile sahip olmadıkları anlaşılmaktadır.

“MİNİBÜSLERE SAHİP ÇIKTIK”

Hâlbu ki; Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın ‘Mersin Ulaşım Master Planı’ kapsamında ‘4 minibüse karşın bir otobüs’ projesine de şiddetle karşı çıkarak, ‘bu olsa, olsa 1 minibüse karşı bir otobüs şeklinde gerçekleşmelidir’ diyerek tepki göstermiş, bu tepkimizse Mersin’deki bazı minibüs kooperatif başkanlarının bulunduğu toplantıda yaşanmıştır. Buna rağmen, minibüsçüler odası başkanının Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odasını UKOME’de temsilci olarak tanımadığını, yönetimini de ‘tuzu kuru’ olarak nitelendirmesi amiyane ve  diyalogdan uzak, tartışmayı hedefleyen talihsiz bir açıklamadır” açıklaması yaptı.

ŞOFÖRLER ODASI’NDAN; KOCAMAZ’A DESTEK

Açıklamasında Başkan Kocamaz’a da sahip çıkan Şoförler Odası yönetimi şu görüşlere yer verdi; “Büyürken ulaşımla ilgili bir takım projelerin hayata geçirilmesi de kaçınılmaz olan Mersin gibi bir kentte, sorunların çözümünü sağlayacak olan Büyükşehir Belediyesinin iyi niyetiyle dikkat çeken Başkanı sayın Burhanerttin Kocamaz’ı da hedef alan; ‘Kocamaz minibüsçü esnafına karşı düşmanlık yapıyor’, ‘Başkan geldiği günden beridir minibüsçü esnafını ağzına almış çiğniyor’, ‘Trafik bahane edilerek ekmeğimize el uzatılmasına müsaade etmeyeceğiz’ şeklinde yapılan açıklamaların minibüsçüler odasının sorunların çözümüne hizmet etmeyeceği de bir gerçektir. Halbuki; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz kendisine mantıklı projelerle gelenlere karşı çok olumlu yaklaşımlarda bulunduğunu Mersin’li taksici esnafımızın durak sorununun çözümünde gördük ve yaşadık. Taksici esnafımızın da UKOME’ deki temsilcisi olan Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odasının UKOME’ ye sunduğu proje, üzerinde günlerce süren çalışmalar sonuç vermiş ve Mersin’li 1583 taksici esnafımız için 77 adet modern durağında yapımına başlanmıştır.

Tüm bu haksız eleştirilere rağmen, Mersin Büyükşehir Belediyesinin 2030 yılına kadar gerçekleştirmeyi hedeflediği, kentin giderek büyük sorunu haline gelen ulaşım sorununun çözümüne yönelik Master Planı ve UKOME toplantılarında tüm toplu taşıma kooperatifleri ve tüm şoför esnafının temsilcisi olarak katılarak sergilediğimiz kararlı duruşumuzu tüm olumsuz eleştirilere rağmen devam ettireceğiz. Toplu taşıma sektörünün UKOME’deki temsilcisi olan Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odasını hiç kimse kendi ve bir takım yandaş kişilerin çıkarları için kullanamaz ve kullanamayacaktır. Bu konularda da kimseye verilmeyecek hesabımız yoktur ve kötü sözlerde sahibine aittir” denildi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA