Dikkate alın! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Dikkate alın!


 

CHP Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, işlerine dönmek için iki ayı aşkın bir süredir açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’yı ziyaret ederek, taleplerini TBMM’de gündeme getirdi.

TBMM Genel Kurulu'nda söz alan Aytuğ Atıcı, AKP döneminde hak arayanlar hukuktan ümidini kesme noktasına geldiğini belirterek; haksız, hukuksuz ve insanlık dışı bir şekilde ihraç edilen pek çok KHK mağduru kamu görevlisinin haklarını aramak adına bedenlerini ölüme yatırdıklarını ifade etti.

Atıcı, akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın "Canımızı veririz, hakkımızı yedirmeyiz, hukuksuzluğa boyun eğmeyiz." diyerek yüz seksen gündür oturma eylemi, iki ayı aşkın bir süredir açlık grevi yaparak bedenlerini ölüme yatırdıklarını söyledi.

Milletvekili Atıcı, açlık grevinin bu aşamadan sonra ölüme veya kalıcı hasara neden olabileceği uyarısında bulunarak; Gülmen ve Özakça’nın “Olağanüstü hâl uygulaması kaldırılsın; işten atılan ve açığa alınan devrimci, demokrat ve masum kamu emekçileri iade edilsin; keyfî ve hukuksuz işten atmalara son verilsin” şeklindeki haklı taleplerinin derhâl dikkate alınıp açlık grevlerinin sona erdirilmesi gerektiğini belirtti. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA