Atatürk’e hakarette karşı geç gelen suç duyurusu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Atatürk’e hakarette karşı geç gelen suç duyurusu


 

Atatürk ile manevi kızına hakaret eden Süleyman Yeşilyurt ile Hasan Akar isimli şahıslara karşı avukatların taleplerine rağmen harekete geçmeyen Mersin Barosu yönetiminin, söz konusu şahıslara gözaltı kararının çıkarılmasının ardından harekete geçmesi tepki çekti.

Haber Merkezi

Siyasal, sosyal olaylara karşı sessiz kaldığı için defalarca eleştirilen Mersin Barosu Yönetim Kurulu, yeniden tartışılacak bir karara imza attı.

Mersin Barosu, bir televizyon kanalında Derin Tarih isimli programı yapan Süleyman Yeşilyurt ile Nur Cemaati mensubu Hasan Akar’ın; canlı yayın sırasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile manevi kızı Affet İnan’a yönelik çirkin sözlerinin ardından herhangi bir girişimde bulunmaması tepki topladı.

Üye avukatların aleplerine rağmen hukuki olarak harekete geçmeyen Mersin Barosu yönetiminin, söz konusu şahıslara gözaltı kararı çıkarılmasının ardından suç duyurusunda bulunması ise kamuoyunun tepkisine neden oldu.

Mersin Barosu’ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada ise “Söz konusu şahıslar Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret ederek 5816 Sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun’u ihlal etmiştir. Bu ülkenin ortak değerlerine pervasızca yapılan bu tip saldırılar; toplumun ve ülkemizin birlik ve beraberliğine yönelik saldırılardır. Bütün dünyanın saygı duyduğu Atatürk bizim için her zaman var olacaktır.  Atatürk’e yöneltilen bu çirkin itham, iddia ve hakaretlerin takipçisi olacağız. Mersin Barosu Başkanlığı olarak, hak ettikleri cezalara çarptırılmalarını sağlamak amacıyla bu kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk” cümleleri kullanıldı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA