Trafik kazalarının nedeni insan hataları! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Trafik kazalarının nedeni insan hataları!


 

oplumda trafik bilincinin oluşturulması, kazaların en aza indirilmesi ve insanların güvenli trafik ortamında yaşamlarını sürdürmeleri konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl düzenlenen ‘Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası Açılış Programı’ başladı.

Mersin Valiliği himayesinde; Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Toroslar ilçesinde bulunan İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulunda düzenlenen açılış programına Vali Çakacak’ın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, il protokolü, sivil toplum kuruluş temsilcileri, emniyet ve jandarma teşkilatı mensupları, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan, bir öğrenci tarafından trafik konulu şiirin okunmasıyla devam eden programda bir konuşma yapan Vali Özdemir Çakacak; trafik sorununun tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz ve ilimizde de gündemin en ön sıralarında yer alan konulardan biri olduğunu belirterek; trafik kazalarının küresel ölçekte yaygınlaşması, yüksek oranda ölüm ve yaralanma vakalarına sebebiyet vermesi neticesinde toplumsal ve ekonomik kayıpların çok ciddi boyutlara ulaştığına işaret etti. Vali Çakacak: “Trafik kazalarının hemen hemen yüzde 95’i insan hatalarından kaynaklanmaktadır” dedi.

Ödül töreninin ardından öğrenciler tarafından düzenlenen rond gösterisi ve halk oyunları gösterileri ile devam eden programda Vali Çakacak, Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuklara trafik kurallarının uygulamalı olarak öğretilmesi amacıyla okul alanına kurulan Trafik Eğitim Parkı’nın açılışını da gerçekleştirdi.

Açılış sonrasında, öğrencilerin trafik eğitim parkında trafik polisleri eşliğinde akülü arabalar ve motosikletlerle düzenlemiş olduğu gösteri büyük beğeni toplarken, program Vali Çakacak ve protokol üyelerinin eğitim parkı yanında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından kurulan stantlar ile öğrencilerin trafik konulu yapmış olduğu resim sergisinin gezilmesiyle sona erdi.

Okul bahçesinde gerçekleşen Trafik Haftası açılışı etkinliklerinde çocuklarla yakından ilgilenen Vali Çakacak, tören sonrasında İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulunu ziyaret ederek, öğretmenler odasında öğretmenlerle ve okul idarecileriyle bir araya geldi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA