Genç kemancıdan bir başarı daha | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Genç kemancıdan bir başarı daha


 

Mersin Üniversitesi MEÜ) Devlet Konservatuarı öğrencisi olan genç yetenek İdil Olgar, bir başarı daha elde ederek Mersin’in gururu oldu.

SONER AYDIN

Küçük yaşına rağmen aldığı başarılarla adını tüm dünyada duyuran Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencisi İdil Olgar, Slovakya’da düzenlenen yarışmadan başarıyla döndü. 60 ülkeden kemancıların katıldığı yarışmada kentimizi ve ülkemizi temsil eden genç kemancı, sergilediği özel performansın ardından 3.’lük elde etti.

“KEMAN HAYATI BAŞARILARLA DOLU”

Keman eğitimini Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı bölümü öğretim görevlisi İsabelle Kollo ile sürdüren Olgar, geçtiğimiz günlerde İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) ile solist olarak keman çalma başarısını da gösterdi. Güzin Gürel & Sedat Gürel Sanat ve Bilim Vakfı ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) işbirliği ile düzenlenen 2016 Ulusal Genç Yetenekler Yarışması’nda da başarı eden Olgar, 2016- 2017 konser sezonu 23 Nisan konserinde İDSO ile solist olarak çalmaya hak kazandı.

Bir çok önemli organizasyonda boy gösteren Olgar, Şef Howard Griffiths idaresindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası konserinin ilk bölümünde, Türkiye’nin parlayan yıldızları olarak öne çıkan çocuk solistler arasında yer aldı ve konsere kemanla eşlik etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA