Askere eş zamanlı gözaltı dalgası! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Askere eş zamanlı gözaltı dalgası!


 

‘TSK’deki kripto FETÖ yapılanması’ iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında aralarında Mersin’in de olduğu 20 il ve KKTC’de operasyon başlatıldı.

Haber Merkezi

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, Tekirdağ, Ağrı, Ankara, Ardahan, Balıkesir, Bitlis, Bursa, Çankırı, Diyarbakır, Edirne, Hakkari, İstanbul, İzmir, Kars, Mersin, Konya, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van’da ve KKTC’de, aralarında ‘örgütün asker abisi’ olduğu iddia edilen 12 sivilden talimat aldığı öne sürülen 2’si askeri okul öğrencisi, 108’i muvazzaf askeri personel olmak üzere 110 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Karar doğrultusunda, askeri personelin makam ve ikametlerindeki aramalar sürüyor.

Bu arada, hakkında gözaltı kararı bulunanlardan 67’sinin astsubay, 16’sının teğmen, 18’inin üsteğmen, 3’ünün yüzbaşı, 3’ünün binbaşı, 1’inin kıdemli albay, 2’sinin ise askeri okul öğrencisi oldukları öğrenildi.

Tekirdağ’da ‘FETÖ’nün mahrem imamı’ oldukları gerekçesiyle 20 kişi tutuklanmıştı. Soruşturmanın alınacak ifadelerin ardından genişletilebileceği belirtiliyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA