Müzik festivalinde görkemli açılış | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Müzik festivalinde görkemli açılış


 

Bu yıl 16’ıncısı düzenlenen “Mersin Uluslararası Müzik Festivali” kapalı gişe seslendirilen KKTC Cumhurbaşkanlığı Orkestrası’nın Açılış Konseri ile sanatseverlerle buluştu.

GİZEM EKİCİ

16. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Murat Karahan, Teona Dvali ve KKTC Cumhurbaşkanlığı Orkestrası’nın eşliğinde sanatseverlere bir müzik şöleni sundu. Şef Ali Hoca yönetiminde, KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Gürcistan’ın opera yıldızı Teona Dvali’nin de yer aldığı konser, Mersin Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Konser öncesi, Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin önemine değinen kısa bir konuşma yaptı. Ardından KKTC Senfoni Orkestrası Koordinatörü Mustafa Kofalı’ya Festival hediyesi, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından takdim edildi. 2017 Festival Kent Ödülüne layık görülen mimar Semihi Vural ise ödülünü Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ın elinden aldı.

Avrupa’nın önemli sahnelerinde aldığı rollerle dünyaca tanınan Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Murat Karahan, Dicitencello Voie, Nessun Dorma, Granada, Kalamış, Sabahın Seherinde, Nazende Sevgilim ve My Way eserlerini seslendirirken, Teona Dvali, Les Filles de Cadix, Je Veux Vivre,  eserlerini seslendirdi. Sanatçılar birlikte seslendirdikleri, “Amigos Para Siempre, bir Kıbrıs türküsü olan Dilligra, Time to Say Goodbye” eserleriyle bir müzik şöleni sunarak muhteşem bir konsere imza attı.

Kapalı gişe seslendirilen konserde, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Barosu Başkanı Ali Er, Toroslar Belediyesi Başkanı Hamit Tuna, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir, KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, dinleyiciler arasında yer aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA