AMATEM’de mücadele sürüyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AMATEM’de mücadele sürüyor!


 

Vali Özdemir Çakacak, Mersin Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi’ni (AMATEM) ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Yenişehir ilçesi Çiftlikköy mahallesinde hizmet veren merkezin girişinde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Memnune Çamsarı, AMATEM Sorumlusu Psikiyatri Uzmanı Dr. Oğuzhan Doğan ve görevli personeller tarafından karşılanan Vali Çakacak, ilk olarak AMATEM’in yürüttüğü çalışmalar ve faaliyetler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra merkez bünyesindeki odaları gezen ve burada görev yapan personelle bir süre sohbet eden Vali Özdemir Çakacak, AMATEM’de tedavi gören hastaları da ziyaret ederek, onlarla yakından ilgilendi ve tedavi süreçleri hakkında kendilerinden bilgi aldı. Vali Çakacak’ın ziyaretinden ve kendilerine göstermiş olduğu ilgiden bir hayli memnun kalan hastalar ise, tedavi süreçlerinin gayet iyi gittiğini ve en kısa zamanda tedavi süreçlerinin tamamlanmasını arzu ettiklerini söylediler.

“HASTALARIN YAPMIŞ OLDUKLARI EL İŞİ ÜRÜNLER YIL SONUNDA SERGİLENEREK DEĞER KAZANIYOR”

Hastaların tedavi sonrasında sosyal hayata entegre olmasını sağlayacak olan eğitimlerin verildiği konferans salonu, hastalar tarafından yapılan el işi ürünlerin yapıldığı uğraşı odaları ile hastalara kitap okuma alışkanlığı ve araştırma yapma becerisi kazandırmayı hedefleyen kütüphaneyi de yerinde inceleyen Vali Özdemir Çakacak; yetkililerden hastalar tarafından yapılan el işi ürünlerinin her yıl sonunda Toros Devlet Hastanesi’nde sergilendiğini, buradan elde edilen gelirle tekrardan hastaların kullanabilecekleri malzemelerin temin edildiğinin bilgisini aldı. 

AMATEM ziyaretini sorumlu doktor odasına geçerek tamamlayan Vali Çakacak, burada yaptığı konuşmada, madde kullanımının uluslararası boyutta önemli bir sorun haline dönüştüğünü belirterek, özellikle de gençler arasında madde kullanım yaşının her geçen gün düştüğünü ve bunun da ülkemizde ve dünyada giderek toplumsal bir tehdit oluşturmaya başladığına dikkat çekti.

Sözlerinin devamında; Milletimizin ve ülkemizin geleceğini garanti altına almak için gençlerimizin başta uyuşturucu bağımlılığı olmak üzere tüm kötü alışkanlıklardan korunmasının zorunlu olduğuna vurgu yapan Vali Özdemir Çakacak; ilimizde bu amaca yönelik somut projelerin hayata geçirildiğinin altını çizdi. Bu kapsamda Valilik koordinesinde düzenli olarak toplantılar gerçekleştirdiklerini belirten Vali Çakacak, söz konusu toplantılarda özellikle rehabilitasyon süreci tamamlanan gençlerimizin istihdamına yönelik önemli kararların alındığına dikkat çekti.

Konuşmasının sonunda, kentte kararlılıkla yürütülen uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadele noktasında AMATEM’in önemli bir sac ayağı olduğuna dikkat çeken Vali Çakacak, personele önümüzdeki dönemde yürütecekleri çalışmalarda başarılar dileyerek konuşmasını noktaladı.

Vali Özdemir Çakacak’ın AMATEM ziyareti, sorumlu doktor odasında yetkililer ile bir süre daha sohbet etmesinin ardından sona erdi.(bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA