Silifke’ye engelsiz park | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Silifke’ye engelsiz park


 

Silifke’de Ergenekon Parkı’nın Göksu Nehri Sol Sahil Bandında devam eden çalışmalarla ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Mustafa Turgut, 5 bin metrekarelik alan içerisinde 1 adet engelsiz park yapılacağını müjdeledi.

Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun ‘uygundur’ kararı ile 5 bin m2’lik alanda başlatılan peyzaj düzenlemesi ve engelsiz park yapım çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü söyleyen Turgut, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştıracak ve yaşam standartlarını yükseltecek hizmetler yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Başkan Turgut, “Sosyal anlamda yapmış olduğumuz çalışmalarımızda engelli vatandaşlarımız ile korumada öncelikli gördüğümüz yaşlılarımız, kadınlarımız ve gençlerimizle ilgili birçok faaliyeti yürütüyoruz. Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak ise çalışmalarımızın en önemli ve en özel tarafını oluşturmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın tedavileri için hastane ulaşımında çalışan servislerimiz ve personelimiz bu hizmetini en iyi şekilde yürütmektedir. Bunun yanında burada yaptığımız proje kapsamında engelli çocuklarımızın rahat ve güvenilir bir şekilde engelsiz parktan faydalanmaları için yeni bir çalışma içerisindeyiz.

Engelsiz Park ile amacımız engelli çocuklarımızın rahatlıkla dolaşabilecekleri gezi, oyun ve dinlence alanı oluşturmaktır. Bu sayede daha sağlıklı vakit geçirme keyfini onların yaşamlarına kazandırmış olacağız. Çocuklarımıza ve kentimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’a hizmetlerinden ve bu duyarlılığından dolayı teşekkür eden vatandaşlar, “Engelli çocuklarımızın oyun özgürlüğüne kavuştuğu Engelsiz Park ile inşallah diğer belediyelere de örnek oluruz. Sosyal alanda duyarlı bir belediyecilik örneği sergileyen Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz. Artık engelli çocuklarımızın da gönüllerince eğlenebileceği bir parkı var. Parkta bulunan oyun takımları da engelli çocuklarımıza göre yapılacağı için güzel bir hizmet olmuş” diye konuştular. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA