Çukurova Havaalanı’na MEP markajı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çukurova Havaalanı’na MEP markajı!


 

Mersin’in gelişimine katkı sunacak projelerin takipçisi olan Mersin Ekonomi Platformu (MEP), Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaat sahasını gezerek altyapı ihalesini alan Hazaryol ve Budakyol Ortak Girişim Grubu yetkililerinden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

HEDİYE EROĞLU

Kentin önde gelen 23 sivil toplum kuruluşunu çatısı altında toplayan ve Mersin’in gelişimine katkı sunacak projelerin takipçisi olan Mersin Ekonomi Platformu (MEP), Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı projesini yakın takibe aldı.

MEP Yönetim Kurulu Başkanı Armağan Öner başkanlığında platforma üye sivil toplum kuruluş temsilcilerinin yoğun katılım gösterdiği ziyarette heyeti; havalimanı inşaatının altyapı ihalesini alan Hazaryol ve Budakyol Ortak Girişim Grubu yetkilileri karşıladı. Sahada incelemeler yapan ve merak ettikleri sorulara yanıt arayan MEP heyeti; projeye dair fikir alışverişinde bulundu.

“BU İŞ OLACAK, OLMALI”

Ziyaret ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan MEP Başkanı Armağan Öner, platformun Mersin için yapılan büyük projeleri takip etmek, desteklemek için kurulduğunu anımsatarak, “Bu kapsamda sahadaki çalışmaları yerinde görmek, incelemek istedik. Ziyaretimiz çok da verimli geçti, önemli bilgiler edindik” dedi.

Projenin hayata geçirilmesinde yap-işlet-devret modelinden vazgeçildiğini ve havalimanının yapım işini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın üstlendiğini anımsatan Öner, projeye inandığının altını çizerek, “Bu iş olacak, olmalı” dedi.

PROJE REVZİYONUNA ONAY BEKLENİYOR

Daha önce yap-işlet-devret modeliyle Koçoğlu Şirketi’ne verilen ancak firmanın iflas etmesi nedeniyle aksayan ve iki kez açılış yapılan havalimanı inşaatının yeniden yapılan altyapı ihalesinin Hazaryol ve Budakyol Ortak Girişim Grubu’na verildiğini anımsatan Öner, ihale ile birlikte inşaat sahasında hareketliliğin başladığını gördüklerini kaydetti.

“Ancak pistlerin üstünde çalışmalar yapılması lazım çünkü 2 senedir bir şey yapılmadığı için ot birikmiş” diyen Armağan Öner, “Şuan altyapı çalışması olarak kurutma kanalları yapılıyor. Aynı zamanda yeni mühendislik hesapları yapılıyor. Projede küçük çaplı revizyonlar yapmak isteyen ve bununla ilgili Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’ne tavsiye niteliğinde başvuruda bulunan firma, onay bekliyor. Yakın gelecekte projenin son haline DHMİ’den onay gelmesi ile inşaat hızlanacak” dedi.

“CAN ALICI NOKTAMIZ; ÜST YAPI İHALESİ”

Ancak projenin can alıcı noktasının üst yapı inşaatı ihalesi olduğunu vurgulayan MEP Başkanı Öner, “Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı İnşaatı’nın üstyapı ihalesinin de bir an önce yapılmasını istiyoruz. Zira projenin bir an önce tamamlanması için bu durum hayati önem arz etmektedir. Altyapı çalışmalarını yürüten firma, inşaat sahasında üst yapı ihalesinin yapılarak çalışmalara başlanılmasına engel teşkil edecek bir durum olmadığını belirtti. Bu durum bizim için avantaj. Üst yapı ihalesi bir an önce tamamlanmalı ve çalışmalar paralel bir şekilde yürütülmelidir. Bu sayede daha hızlı ve verimli bir çalışma takvimi hayata geçirilebilir” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA