3 fidan unutulmadı unutulmayacak! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

3 fidan unutulmadı unutulmayacak!


 

68 kuşağı öğrenci hareketi liderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişlerinin 45. yıl dönümünde Mersin’de düzenlenecek etkinliklerle anılacak.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin 68’liler Derneği, 6 Mayıs 1972 yılında idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı anmak için hazırladıkları program takvimini açıkladı. Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan basın açıklamasında konuşan, Mersin 68’liler Derneği Başkanı Yazar Selçuk Şahin Polat, 3 gün boyunca sürecek anma programında söyleşilerin, panellerin, müzik dinletilerinin ve sergilerin düzenleneceğini belirtti.

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının ardından gericilik ile mücadele etmeye devam ettiklerini ifade eden Mersin 68’liler Derneği Başkanı Selçuk Şahin Polat, “Arkadaşlarımızı idam edilerek katledilişinin 45. yılında anıyoruz. Bu yıl itibari ile geçmişe şöyle bir baktığımızda arkadaşlarımızın idamına karar veren gericileri ve kendilerine solcu diyen bazı sosyal demokratları ve mecliste bu kararı alanları çok iyi tanıyoruz. Ama onların torunlarının çoğu bizim yanımızda. Hala birileri bir silahşor olarak gericilik mücadelesine devam ediyor. Bu mücadelede sadece karşı çıkanlar değil aynı zamanda mücadelelerini hayatları ile ödeyenler ve hayatlarından parça vermek zorunda kalan arkadaşlarımız var. Biz bu ruhla 45 yıldır devam ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz” dedi.

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anmak için 6 Mayıs 2017 Cumartesi günü 68’liler Barış ve kardeşlik Ormanı’nda düzenleyecekleri çelenk sunma töreni ve hayatını kaybedenler adına gökyüzüne güvercin bırakılacak. Buradaki törenin ertesi günü saat 10.00’ Aşk olsun sana aşk olsun” ismiler halk koşusu düzenlenecek. Programda ayrıca Moderatörlüğünü Senem Güleryüzlü’nün yaptığı ‘6 Mayıs ve Günümüz’ başlıklı panelde Yazar Adil Okay, Akademisyenler Esra Ergüzeloğlu Kilim ve Galip Deniz Altınay’ın konuşmacı olacağı panel düzenlenecek. halk koşusunun ardından Akademisyenler, yazalar ve siyasetçilerin katılacağı paneller ve söyleşiler düzenlenecek. anma programı 8 Mayıs 2017 Pazar günü Bayram Karataş ve Grup Vaveyla’nın konseri ile sonra erecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA