“Kime söylüyorsunuz bunu? Kim inanır?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Kime söylüyorsunuz bunu? Kim inanır?”


 

Kuruluşundan bu yana yer aldığını Mersin Üniversitesi’nden (MEÜ) KHK ile ihraç edilen Prof. Dr. Ayşe Gül Yılgör, 24 yıllık emeği anlattı.

Haber Merkezi

Mersin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi akademisyen Prof. Dr. Ayşe Gül Yılgör, 1992 kurulan ve 1993’te katıldığı Mersin Üniversitesi’nden son yayınlanan KHK ile ihraç edilen isimler arasında yer aldı. O yıllarda 52 katlı gökdelen iş merkezinin birkaç katında eğitim-öğretim yaptıklarını, ardından sadece iki binası olan Çiftlikköye taşındıklarını anlatan Prof. Dr. Yılgör, “Tüm fakülteler bir aradaydı, herkes birbirini tanırdı, öğlen yemekleri köy kahvesinin “restoran”a dönüştürülmüş bölümünde yenirdi. Araştırma görevlisiydim ama ne yapılması gerekirse bir ucundan tutmaya çalışırdım, bu derse girmek, danışmanlık yapmak da olurdu, taşınma esnasında yerlerin halısının yerleştirilmesi, masa sandalye taşınması da… Sadece ben değil, hepimiz böyleydik gönüllü, hevesli… Öyle ya üniversitemizi kuruyorduk. İlk mezunlarımızı 1997 yılında verdik. Bu yıl 20. mezunlarımızı vereceğiz. Bankalarda, Maliyede, SGK’da, özel sektörün çeşitli işletmelerinde, kamu kurumlarında çalışıyorlar. Kimileri akademisyen oldular, doçent olan var içlerinde…

Şimdi bana araştırma görevlisi olarak geldiğin; gücünün, aklının yettiğince çalıştığın; 24 yıllık emek sonucu profesör olduğun, öğrencilerinle kimi zaman hoca, kimi zaman arkadaş, kimi zaman abla ilişkisi kurduğun; çalışma arkadaşlarınla ahenk, uyum ve sevgi ilişkisi içinde çalıştığın bu üniversite ile ilişkini kesiyoruz diyorlar… Kime söylüyorsunuz bunu? Kim inanır?” diye sitemde bulundu.

Üniversitenin kuruluşundan bu yana yüzlerce öğretim elemanı, yüzlerce üniversite çalışanı, yüzlerce öğrenci ile birbirlerine dokunduklarını, gönül bağı, akıl bağı kurduklarını kaydeden Prof. Dr. Yılgör, “Ortak çalışmalar yapmışız, tezler yazmışız… Anılar biriktirmişiz… Bunların çok ötesinde saymışız, sevmişiz birbirimizi… Şimdi, tüm bunlardan sonra, ihraç etmek mi? Kimi? Nereden? Gerçekten yapabileceğinizi düşünüyor musunuz?

Sizi bilmem ama, ben hiç sanmıyorum” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA