Mersinli öğrenciler, bilimin ışığında ilerliyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersinli öğrenciler, bilimin ışığında ilerliyor


 

Kadri Şaman MTSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliği Fuarı’nın bu yıl 3’üncüsünü düzenledi. Öğrenciler fuarda, gıda sektöründen yenilenebilir enerjiye, yazılımdan elektrik elektroniğe kadar çok çeşitli alanda yıl boyunca hazırladıkları 20 projeyi sergiledi.

Kadri Şaman MTSO Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bu yıl 3’ncüsü düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliği Fuarı’nın açılışı gerçekleşti. Açılışa Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Maya, MTSO Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Biçer Uçar, MTSO Projeler Müdürlüğü Birim Şefi Fevzi Filik, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Sadık Çağatay Güneş ile Vakıf Üyeleri Murat Yüksekbaş, Ahmet Akbaş ve Fuat Akbaş, Milli Eğitim Toroslar İlçe Müdürü Mehmet Badas ile eğitmenler katıldı.

Açılışta konuşan Okul Müdürü Vural Geyik, okul projeleri hakkın bilgi aktardı. Fuara 36 öğrencinin yıl boyu hazırladığı 20 proje ile katıldığını bildiren Geyik, 14 öğretmenin danışmanlık yaptığı projelerin konusunu ise gıda, bilişim, elektrik elektronik, matematik, kimya, biyoloji ve dil anlatım gibi alanların oluşturduğunu söyledi. Katılımcılara ve desteklerinden dolayı MTSO’ya teşekkür eden Geyik, öğrencilere ise başarılarının devamını diledi.

Açılış konuşmasının ardından projede görev alan öğretmenlere, MTSO Yönetim Kurlu Üyesi Ufuk Maya ve MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Sadık Çağatay Güneş tarafından plaketleri verildi. Ardından fuarın açılış kurdelesini kesen protokol stantları gezerek öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı.

Ayrıca fuarda, Kadri Şaman MTSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yürüttüğü, Avrupa Birliği’nin (AB) eğitim, gençlik ve spor alanındaki hibe programı Erasmus+ kapsamında kabul edilen IOT DIGI CLASS Projesi için İtalya, İspanya, Romanya ve Portekiz’den Türkiye’ye gelen katılımcılar da yer aldı. Proje kapsamında hazırlanan, elektronik, yazılım, haberleşme ve veri tabanı gibi sistemleri içeren yazılı eğitim materyali tanıtıldı. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA