“HAYALLERİM GERÇEK OLACAK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HAYALLERİM GERÇEK OLACAK”


 

Irak’ın Dohuk kentinde yaşayan Ghariba Sulaiman, beyin anevrizmasından (baloncuk), Türkiye’de uygulanan tedaviyle kurtuldu. Genç kız, “Hayalim olan polislik için artık sınavlara girebilirim” dedi.

Irak’ın Dohuk kentinde yaşayan 22 yaşındaki Ghariba Suleiman, 7 yıldır çektiği baş ağrısının nedeni, geçtiğimiz aylarda Dohuk’taki doktorlar tarafından konulabildi. Iraklı doktorlar, genç kızın beyninde anevrizma (beyin damarlarında oluşan baloncuk) bulunduğunu belirledi. Ülkede imkanların bu hastalığın tedavisi için yetersiz olduğunu söyleyen doktorlar, Türkiye’deki hastaneleri önerdi. Ghariba’nın ailesi bunun üzerine yaptıkları araştırmaların ardından, Mersin’in Tarsus ilçesindeki Medical Park Hastanesi’ne gitmeye karar verdi.

Annesi Fatma Cangir ve ağabeyi İbrahim Suleiman’la birlikte Tarsus’a gelen genç kızın durumunu, Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Altan Yıldız ve Radyoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Naim Eriş inceledi. Anevrizma konusunda deneyimli olan iki hekim, anevrizmayı kapatmak ve kanamayı engellemek için ‘özel geliştirilmiş akım yönlendirici stent’ takılmasına karar verdi. Prof. Dr. Altan Yıldız ve Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Naim Eriş’in gerçekleştirdiği uygulamayla Ghariba Suleiman’ın beynine stent takıldı.

Hastanede 5 gün kaldıktan sonra taburcu edilen Ghariba Suleiman, 7 yıldır yaşadığı baş ağrılarından kurtulduğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Irak’taki doktorların Türk meslektaşlarını önermesi üzerine geldiklerini anlatan genç kız, “Türk doktorlar sayesinde sadece sağlığıma değil hayallerime de kavuşacağım. Çocukluktan beri polis olmak isterdim. Ama hastalığım nedeniyle liseden sonra polislik sınavlarına giremiyordum. Ülkeme dönünce polislik için başvuracağım. Böylece hayalim gerçek olacak” dedi. Medical Park Tarsus Hastanesi Genel Müdürü Ahmet Egin ise benzeri durumdaki birçok Iraklı hastanın kendi ülkelerinde imkan bulamayınca Tarsus’u tercih ettiğini söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA