Güvenlik ve altyapı sorunları çözülmeli | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Güvenlik ve altyapı sorunları çözülmeli


 

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen toplantıda yaz sezonu öncesinde işletmeciler ile yerel yönetim arasında değerlendirme toplantısı düzenlenirken bölgedeki güvenlik ve altyapı sorunlarının çözümü istendi.

Mehmet Nabi Batuk

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği, tarafından düzenlenen toplantıda Erdemli’nin Kızkalesi Mahallesinde faaliyet yürüten turizm işletmecileri ve mahalle temsilcileri yaz sezonu öncesinde bölgede yaşanan sorunları Mersin Büyükşehir Belediyesi yönetimi ile birlikte masaya yatırdı. Macit Özcan Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıya, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, Kızkalesi Mahallesi Muhtarı Murat Kale, turizmciler ve mahalleliler katıldı.

AMACIMIZ BİR YOL PLANI OLUŞTURMAK
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, toplantıyı organize etmelerindeki en büyük amacın, yaz sezonu içerisinde mahallede yaşanan sorunların ve eksiklerinin çözümü noktasında bir yol haritasının oluşturulması olduğunu söyledi.

“KIZKALESİNDE GÜVENLİĞİN VE HUZURUN SAĞLANMASI GEREKİYOR”
Kızkalesi sahilinde geçtiğimiz sezon yaşanan asayiş olaylarını hatırlatan Erdemli İlçesi Kızkalesi Muhtarı Murat Kale, Kocamaz’dan sahillerde bir güvenlik mekanizmasının oluşturulmasını istedi. Turizm’de son dönemde yaşanan güvenlik sorunlarından dolayı Kızkalesi’nde turistlerin rahatsız olduğunu bu durumunda bölgedeki işletmeleri kötü etkilediğini belirten Kale, “Bu yüzden turizmci işletmecilerimiz büyük sıkıntı içerisindedir. Kızkalesi turizm bakımından hem Mersin’in hem de Türkiye’nin sayılı bölgelerinden bir tanesidir. Mahallemizin sahili bizim aynamız. Kumsal alandaki vatandaşların yaşadıkları sıkıntılar ister istemez işletmelere de yansımaktadır. Sahillerimizde artık güvenliğin ve huzurun sağlanması lazım. Oraya gelen turistler mahallemize denize girmeye, güneşlenmeye geliyorlar. Biz burada turistler ne kadar tutabilirsek bizim için çok önemlidir. Ancak sahillerde yaşanabilecek bir olay bile sezonu kötü etkileyebiliyor. Artık sahil ve kumsal alanda bir düzenin oluşması gerekiyor. Oraya gelen turistlerin rahat etmesi anlamında huzurun ve güvenliğin sağlanması gerekiyor. Onun dışında bir arıtma tesisi bizim için çok önemliydi. Bunun inşaatı devam ediyor ve en kısa zamanda bu tesisin açılışını yapacağız. Yalnız onunla paralel olarak kanalizasyon ve içme suyu hatlarımızın yetersiz olduğu biliniyor. Bu sorunları Mersin Büyükşehir Belediyesine hem yazılı olarak hem de toplantılarda dile getirmiştik” şeklinde konuştu.

KOCAMAZ’A TOPLU LİSTE SUNULDU
Turizmciler, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz’a ilettikleri toplu istek listesinde; “bölgedeki sokak hayvanlarının kontrol altına alınması, bölgedeki tarihi alanları gezilmesi için üzeri açık toplu taşıma otobüslerinin temin edilmesi, Eski belediye binası karşısında bulunan duş kabinlerinin tekrardan faaliyete geçmesini, Sahil yürüyüş yolunun kirletilmesinin önüne geçebilmek için ferforje çalışmasının yapılmasını, altyapı alanındaki eksiklerinin tamamlanmasını, hijyen ve görüntü kirliliğine neden olan işletmelere cezai yaptırım uygulanmasını, ve bölgedeki seyyar satıcıların kontrol altına alınmasını” istedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA