Fuhuş çetesine operasyon | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Fuhuş çetesine operasyon


 

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince; Erdemli, Silifke, Anamur ve Mut ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda uluslararası fuhuş şebekesi çökertilirken, 23 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 aylık bir soruşturma sonunda Erdemli, Silifke, Anamur ve Mut ilçelerinde organize suç örgütü tarafından insan ticareti ve fuhuş yaptırıldığını tespit etti.

Elde edilen bilgiler doğrultusunda, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Gürcistan, Fas ve Azerbaycan'dan gelen zor durumdaki kadınlar ile Suriye'de yaşanan savaştan kaçan kadınları bakıcılık ve temizlik işlerinde çalışacakları vaadiyle kandırarak kiraladıkları evlerde fuhşa zorladığı iddia edilen suç örgütü üyelerine yönelik 23 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, örgüt üyelerince evlerde zorla tutulduğu belirlenen 6'sı yabancı, biri 18 yaşından küçük 14 kadın kurtarılırken, Suriye, Azerbaycan, Fas ve Gürcistan uyruklu kadınların da aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

Suç örgütüne ait adreslerde yapılan aramalarda ise fuhuşa zorlanan kadınlara imzalatılan yüksek meblağda senetler ile kadınların kaçmasını önlemek için el konulan pasaportlar, kenevir bitkisi, cinsel uyarıcı haplar, yurt dışı para gönderme dekontları ve çok miktarda para ele geçirildi.

Yabancı uyruklu kadınlar, sınır dışı edilmek üzere Mersin Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilirken, jandarmadaki işlemleri tamamlanan suç örgütü üyesi 24 şüpheliden 23'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, biri ise adli kontrol kapsamında serbest bırakıldı. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA