Nükleere karşı 1 milyon imza! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Nükleere karşı 1 milyon imza!


 

Dünyaca ünlü çevre örgütü Greenpeace’nin Akkuyu Nükleer Santrali’ne karşı başlattığı imza kampanyasını imzalayanların sayısı 320 bini geçti. Örgütün hedefi nükleere karşı 1 milyon imza.

Haber Merkezi

Kampanyanın açıklama bölümünde, Türkiye’nin, Akkuyu Nükleer Santral projesini Çernobil felaketinin mimarı Rus Rosatom şirketine teslim etmek istediği yer aldı. Örgüt, 11 Mart’ta yayınladığı ‘Rosatom Riskleri’ adlı raporunda, Akkuyu Nükleer Santral projesinin Rus Rosatom şirketine devredilmesinin son derece riskli bir macera olacağını gösterdiği vurgulandı. Öte yandan rapor, Rosatom’un farklı ülkelerdeki projelerindeki güvenlik açıklarını ve hukuksuz uygulamalarını gözler önüne seriyor.

İŞTE O TESPİTLER

Raporda yer alan tespitlerden bazıları şöyle;  “Akkuyu’da kullanılması planlanan reaktör ilk ve tek denemesinde arızalandı. Rosatom, bu arızayı 6 gün boyunca kamuoyundan sakladı.

Türkiye ile yapılan anlaşmada nükleer atıkların Boğazlardan geçerek Rusya’ya gönderileceği söyleniyor. Ancak Rusya, yasalara göre, başka bir ülkeden nükleer atık kabul etmiyor. Macaristan ve Bulgaristan’daki projelerde finansal, Rusya ve Finlandiya’daki projelerde iş güvenliği usülsüzlükleri yapıldığı iddia ediliyor.

Finlandiya güvenlik zaafiyet iddialarına karşı bir soruşturma başlatıp araştırma talep edebildi. Çünkü söz konusu nükleer santral projesinin hisse çoğunluğu, yüzde 60 ile Finlandiya’nın elinde bulunuyor. Akkuyu’da ise Rosatom’un hisseleri asla yüzde 51’in altına düşmeyecek. Son söz hep Rosatom’da olacak.

Proje ile ilgili şüpheler sadece Rosatom’la da sınırlı değil. Akkuyu projesinde deniz teknik yapıları Cengiz İnşaat ile inşa edilecek. Cengiz İnşaat kömür bağlantılı enerji projelerinde hukuksuz uygulama iddiaları ile anılıyor.

Bugüne kadar hiçbir nükleer felakette santrali yapan şirketler sorumluluğu üstlenmedi. Bedeli o ülkenin insanları ödedi”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA