Suriyeli esnaftan Latin alfabesi önlemi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Suriyeli esnaftan Latin alfabesi önlemi


 

Adana’da Arapça tabelaların kaldırılmasının ardından Mersin’de yaşayan Suriyeli esnaflar, zabıta denetimlerine karşı tabelalarını Latin alfabesine göre yeniden düzenledi.

Mehmet Nabi Batuk

Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Denetim Şube Müdürlüğü ekiplerinin Türkçe’nin korunması çalışmaları kapsamında; kenttin değişik noktalarında yaptığı incelemelerde tespit ettiği Arap harfleriyle hazırlanmış tabelaları kaldırılması, Mersin’deki çarşıyı da etkiledi. Mersin’deki Suriyeli esnafının büyük bir bölümü Zabıta ekiplerinin olası bir tabela denetimine karşı Arap alfabesi ile hazırlanmış tabelalarını Latin alfabesine göre yeniden düzenledi.

LATİN ALFABESİNDEN SONRA EN ÇOK KULLANILAN İKİNCİ ALFABE
Arap alfabesi, 7. yüzyılın üçüncü çeyreğinden itibaren Emevi ve Abbasi imparatorlukları aracılığıyla Orta Doğu merkezli geniş bir alana yayılma olanağı bulmuş İslam dininin benimsendiği coğrafyalarda kabul gören bir alfabe olmuştur. Dünyada Latin alfabesinden sonra yazı dili olarak en çok kullanılan yazı sistemidir.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA