Usta sanatçılardan büyük eserler | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Usta sanatçılardan büyük eserler


 

Mersin Müzik Festivali kapsamında J. Brahms, Musorgsky ve Fazıl Say’ın eserlerini, İbrahim Yazıcı ve Berfin Aksu aynı sahnede seslendirerek sanatseverlere bir müzik şöleni sunacak.

Usta orkestra şefi ve piyanist İbrahim Yazıcı, uluslararası pek çok ödülün de sahibi olan keman sanatçısı Berfin Aksu ile Mersin’de sanatseverlere bir müzik şöleni sunacak. 9 Mayıs 2017 Salı günü saat: 20.00’de gerçekleştirilecek konser, Mersin Üniversitesi Nevit Kodallı Konser Salonu’nda yer alacak.

İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde, Musorgsky’in Bir Sergiden Tablolar eseri seslendirirken,  ikinci bölümde, Fazıl Say’ın Keman ve Piyano için Sonat’ı ve Alman romantik dönemin en önemli bestecilerinden J. Brahms’ın Keman ve Piyano için Sonat op 108 eseri seslendirilecek.

Musorgsky Bir Sergiden Tablolar: Eser, bestecinin mimar ve ressam arkadaşı V. Hartmann’ın, Polonya, Fransa, İtalya ve Ukrayna gezisini içeren çizim ve suluboya tabloları üzerine bestelenmiştir. 1874 yılında piyano için bestelenen eser, bundan 50 yıl sonra M. Ravel tarafından orkestra için düzenlenmiştir. Yamashito’nun gitar solo düzenlemesi de hatırlanmalıdır. Eser, 10 bölümden oluşuyor.

Fazıl Say Keman ve Piyano için Sonat: 5 bölümden oluşan eserin ilk seslendirilişi, kemancı Mark Peskanov ve Fazıl Say tarafından Arizona’nın Tucson şehrinde gerçekleştirilmiş. 1 ve 5’inci bölümler melankoli başlığıyla insanın içsel dünyasını anlatan motifler taşımakla birlikte ara bölümler dinleyeni küçük bir Anadolu gezisine çıkarır. İkinci bölüm grotesk başlığıyla geleneksel-makamsal ezgiler, üçüncü bölüm Karadeniz’in hırçın horonu, dördüncü bölüm ise “Odam Kireçtir Benim” türkü teması üzerinedir.

J. Brahms Keman ve Piyano için Sonat op 108: Besteci, eseri İsviçre’de Thun Nehri’nin huzur dolu kıyısında bestelemiştir. Brahms’ın diğer sonatlarından farklı olarak dört bölümden oluşan eser, şef ve piyanist olan Hans von Bülow’a ithaf edilmiş ve dünya prömiyeri  1889 yılında kemancı J. Joachim tarafından seslendirilmiştir. Bölümleri şöyledir; 1. Allegro, 2. Adagio, 3. Un Poco Presto e Con Sentimento, 4. Presto Agitato.

Avrupa Festivaller Birliği (EFA) üyesi Mersin Uluslararası Müzik Festivali,

16. kez düzenlediği festival ile Mersin’in sesi olmaya devam ediyor. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA