İHRAÇ EDİLEN EĞİTİMCİLERE DESTEK OLMAK İÇİN RESİM YAPTILAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İHRAÇ EDİLEN EĞİTİMCİLERE DESTEK OLMAK İÇİN RESİM YAPTILAR


 

Eğitim – Sen Mersin Şubesi’nde bir araya gelen 14 eğitimci, görevlerinden ihraç edilen Eğitimcilere destek olmak için resim sergisi açtı. Sergiden elde edilecek gelir ise ihraç edilen eğitimcilerin ihtiyaçları için kullanılacak.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’de bulunan okullardaki görevlerinden İçişleri bakanlığı tarafından yayımlanan KHK’lar ile ihraç edilen Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim – Sen’ üyesi eğitimciler, resim sergisi açtı. Eğitim – Sen Mersin Şube Binası’nda gerçekleştirilen sergiden elde edilen gelir ise ihraç edilen eğitimcilerin ihtiyaçları için kullanılacak. 
Serginin açılış konuşmasını yapan Eğitim - Sen Mersin Şube Sekreteri İsmail Usluoğlu, Mersin’de sendikalarına üye olan 60 öğretmenin hukuksuz ve sorgusuz bir şekilde ihraç edildiğini söyledi. Eğitim – Sen Mersin Şube’sinde üyeleri arasında ihraç süreci başladığında bir dayanışma ağının kurulduğunu söyleyen Usluoğlu, “Üyelerimiz arasındaki dayanışma dalga dalga büyüdü. İşyerlerimizdeki tüm arkadaşlarımız, ihraç edilen Eğitim – Sen üyeleri ile bir dayanışma içerisine girdiler. Bu dayanışmanın bir boyutu ise sanat aracılığı ile oldu. 14 arkadaşımız, Zehra Gürler hocamız ile birlikte bir araya geldiler. El emeği göz nuru bu eserleri hazırladıktan sonra şube binamızda sergileme kararını aldılar. Zaten sergimizin imside dayanışma sergisidir. Bu sergiden elde edilecek gelirler ise ihraç edilen üyelerimiz için oluşturduğumuz dayanışma ağımıza aktarılacak. Eğitim – Sen demek: Üretmek ve dayanışma içinde olmak; özgür, insani, vicdani  düşünen ve sorgulayan olmak; ve bu doğrultuda bireyler ve öğrenciler yetiştirmek demektir. Bugün 14 arkadaşımız sanat aracılığıyla dayanışmalarını gösteriyorlar. Bu arkadaşlarımız dayanışma içinde olmaya devam edecekler. Bizlerde dayanışma ağımızı örmeye devam edeceğiz ve bu zorlu sürecin içerisinde bu biçimiyle geleceğiz” diye konuştu.
Sergi 6 Mayıs 2017 tarihine kadar Eğitim – Sen Mersin Şubesi’nde gezilebilecek. 

 

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA