KADINLAR SALONA SIĞMADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADINLAR SALONA SIĞMADI


 

15. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, Mersin Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirilen hafta sonu gösterimleri ile sona erdi.

Mehmet Nabi Batuk

Bu yıl on beşincisi düzenlenen ve 7 şehirde 7 hafta gerçekleştirilmek üzere 11 Mart 2017 tarihinde başlayan Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin Mersin gösterimleri hafta sonunda gerçekleştirilen gösterimlerle sona erdi. Mersin Kongre sarayında, Mersin Kadın Platformu ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi’nin katkıları ile gerçekleştirilen festivalde 8 film izleyici ile buluştururken; Kadın Hareketi Aktivisiti avukat Hülya Gülbahar da Mersinli izleyiciler ile söyleşi yaptı.

Katılımların ücretsiz olduğu festival gösterimlerine katılım yoğun oldu. Tüm gösterimlerde salonun ağzına kadar dolduğu gösterimlerde bazı vatandaşlar gösterimlere giremezken, bazı kadınların ise filmleri izleyebilmek için yere oturduğu görüldü.   11 Mart’ta başlıyor. 30 Nisan’a kadar olan festival bu yıl tamamen ücretsiz.

8 FİLM İZLEYİCİ İLE BULUŞTU
15. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin Mersin gösterimlerinde Yeşim Ustaoğlu’nun Tereddüt, Iciar Bollain Zeytin Ağacı,  Rusudan Glurjidze’nin  Başkasının Evi, Leyla Bouzid’in Tam Gözlerimi Açarken, Ahu Öztürk’ün Toz Bezi, Senem Tüzen’in Ana Yurdu, Deepa Mehta’nın Ateş ve Florence Tissot ile Sylvie Tissot’un Feminist Değilim Ama isimli filmleri izleyici ile buluştu.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA