FATİH MAHALLESİ PARKININ BETONLAŞMASINA KARŞI AYAKTA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

FATİH MAHALLESİ PARKININ BETONLAŞMASINA KARŞI AYAKTA


 

Mezitli Belediyesi’nin yıkarak Kültür Merkezi yapmak istediği Fatih Parkı ile ilgili basın açıklaması yapmak isteyen mahallilerin protesto eylemi izin alınmadığı gerekçesi ile Mersin Valiliği tarafından yasaklandı.

Mehmet Nabi Batuk

Mezitli Belediyesi tarafından yıkılmak istenen yerine de bir Kültür Merkezi yapılması planlanan Fatih Parkı’nın yıkılmak istenmesini protesto etmek için basın açıklaması yapması yapmak isteyen Fatih Mahallesi sakinlerine emniyet güçleri engel oldu. Mersin valiliğinden gerekli izinlerin alınmadığı gerekçesiyle etkinlik Mersin Valiliği tarafından yasaklandı. Mahalle sakinleri bir süre emniyet güçleri ile tartışırken daha sonra açıklamayı ileri bir tarihe erteledi. Gerekli izinlerin alınıp tekrardan bir açıklama yapacaklarını beyan eden mahalle sakinleri, Mezitli İlçe halkı adına hazırladıkları basın metnini yazılı olarak basın mensupları ile paylaştı. 
NE MUHTAR NEDE İLÇE BELEDİYESİ HALKA BİLGİ VERMEDİ İDDİASI
Fatih Mahalesi’indeki tek park olan ve bölgesinde de alternatifi bulunmayan Fatih Parkı’nın yıkılarak Kültür merkezi yapılacak olması nedeniyle tüm mahalle sakinlerinin çok üzgün olduğunun belirtildiği yazılı açıklamada ise, Fatih Parkı’nın kuşlar, sokak hayvanlarının yaşam alanı olduğu ve çocukların güven içerisnde oyun oynayabildiği tek alan olduğu vurgulandı. Yazılı açıklamada ayrıca Parkta yapılan imar planı ve çalışmalarının mahalle halkından habersiz yapıldığı ne Fatih Mahallesi Muhtarı’nın nede Mezitli Belediyesinin mahalle halkına hiçbir bilgi vermediği iddia edildi.. 
“BETON MEZARLIĞINA DÖNEN ŞEHRİMİZDE YEŞİL ALANLARA İHTİYAÇ VAR”
 Mezitli İlçe Halkı imzası ile yapılan yazılı açıklama da  şu cümlelere yer verildi: “Kesilecek dev çınar ağaçlarından mor çiçekli jakaranda ve erguvan ağaçları en büyük itiraz nedenimiz. Adeta beton mezarlığına dönen şehrimizde yeni betonlara değil nefes alacak yeşil alanlara ihtiyaç vardır. Özellikle akşam saatlerinde yoğunlaşan Babil – Viranşehir trafiği yapılacak bu merkez nedeni ile daha kötüye gidecek. Yeni bir trafik soru belediye eliyle oluşturulacaktır. Otopark olmayan bu çevrede etkinlikler için gelen insanlar araçlarını nereye park edecek. Kıyı Kenar Kanunu nedeni ile pek çok tesis ve işletmeye müdahale edilirken bu şekilde yeni bir binanın yapılması nasıl izah edilebilir. Gerekçeler çoğaltılabilir ama en önemli gerekçe vicdani olmalıdır. 30 yıllık parkı yok etmek dünyanın neresinde olursa olsun eleştirilir. Biz de vatandaş olarak eleştiri hakkımızı kullanıyoruz. Maalesef Mezitli Belediye Başkanı ile görüşmemiz olumsuz sonuçlandı. Bu nedenle üzüntümüzü kamuoyu ile paylaşma gereği duyduk. Bu konudan Mersin milletvekillerinin de haberi olduığunu ancak henüz olumlu bir dönüş yapmadıklarını üzüntüyle ifade etmek isteriz. Trajikomiktir ki Fatih Parkı’nın hemen yanı başındaki parkın adını Gezi Parkı adını koyan Mezitli Belediyesi ağaçları kesip bina yapmak gayretinde. Bir parkın adını Gezi Parkı koyarken hemen yanındaki parkı yok etmek büyük bir çelişki değil midir? İllaki bir kültür merkezi yapılacaksa başka bir arazi üzerinde yapılmalıdır. Mezitli Beleidye Başkanı Neşet Tarhan’a, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne, Mersin milletvekillerimize ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na çağrı yapıyoruz. Gelin bu yanlıştan dönelim. 30 yıllık parkı yok eden siz olmayın ve parkımız yaşamaya devam etsin”.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA