Bu konser kaçmaz! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bu konser kaçmaz!


 

16. Mersin Uluslararası Müzik Festivali açılış konserinde, dünyanın sayılı tenorları arasında gösterilen Murat Karahan Mersin’de!

Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin dünyaca ünlü tenoru Murat Karahan, 16. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin Açılış Konseri ile Mersinli sanatseverlere  bir müzik şöleni sunacak. Şef Ali Hoca yönetiminde, KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Gürcistan’ın opera yıldızı Teona Dvali’nin de yer alacağı konser, 05 Mayıs 2017 Cuma günü saat: 20.00’de Mersin Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak. 

Avrupa’nın önemli sahnelerinde aldığı rollerle dünyaca tanınan Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Murat Karahan, opera aryalarının yanı sıra “Nazende Sevgilim” başta olmak üzere sevilen Azeri türkülerini, Teona Dvali ise Charles Gounod’un “Romeo ve Jülyet” operasından “Valse of Juliet” aryası, Leo Delibes’in “Les Filles de Cadix” eserini, seçkin bir repertuvarla birlikte seslendirecek.

Konserde,  F. Sartori’nin “Time to Say Goodbye”  ve 1992 Barselona Olimpiat Oyunları’nın resmi şarkısı da olan A.L. Webber’in “Amigos Para Siempre” şarkılarını Murat Karahan ve Teona Dvali birlikte seslendirecek.

Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı yaptığı açıklamada; “Yeni bir festivalde daha buluşmanın sevinciyle merhaba. Festivalimizin açılış konseri, şef Ali Hoca yönetiminde operanın iki ünlü ismi Murat Karahan ve Teona Dvali ile  hayat bulacak. Sanatçılarımıza, yeni kurulan fakat deneyimli kadrosuyla müzik dünyasının yüksek beğenisini kazanan KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşlik edecek. Çalışmalarımızın halkımız için olduğunu bildirir, etkinliklerimizde buluşmak üzere müzik dolu günler dileriz” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA